Erdély

Hazai pályán kezd a Szejke SK


Szeptember 22-én kezdődnek a férfi kézilabda másodosztály küzdelmei. A lebonyolítás mit sem változott a tavalyhoz képest, ám a Székelyudvarhelyi Szejke SK célja a feljutás.

Eldőlt, hogy milyen csoportok alakultak ki a román férfi másodosztályú kézilabda-bajnokságban, amely első fordulóinak mérkőzéseit szeptember 22-én rendezik.

A szakszövetség, regionális alapon, négy csoportot hozott létre. A moldvai A csoportba 6, a munténiai B csoportba 9, az erdélyi csoportba és a partiumi csoportba 6-6 alakulatot sorolt.
 
A C csoportba kapott besorolást az idén a feljutást kitűző Székelyudvarhelyi Szejke SK is, amely az első ligából kiesett Kolozsvári U-val, a Nagybányai Minaur II-vel, a Segesvári CNE-vel, a Segesvári VSK-val, illetve a Tordai Potaissa II-vel kell megküzdjön. A D csoportba az Aradi Beldiman, a CSU Craiova, a Nagyváradi VSK, a CSU Tg. Jiu, a Temesvári CNOPJ és a Nagyszentiklósi Unirea került.
 
A csoportokban két oda-visszavágó kört rendeznek, amely végén az első két helyezettek bejutnak az országos elődöntőbe. A négyes döntőbe a két elődöntő csoport első két helyezettje jut, hogy majd az első ligába a legjobb kettő juthasson fel.
 
Az első fordulóban
C csoport: Nagybánya II. – Torda II., Kolozsvári U – Segesvári VSK, Szejke SK – Segesvári CNE.
D csoport: Arad – Nagyszentmiklós, CSU Craiova – Temesvár, Nagyvárad – Tg. Jiu.