Erdély

Vezetőségcsere a Szejke SK-nál


A Székelyföldi Kézilabda Akadémia és egyben a Székelyudvarhelyi Szejke SK ügyvezető elnöke távozott posztjától.

 Váltás történt a Székelyföldi Kézilabda Akadémia és a Székelyudvarhelyi Szejke SK férfi kézilabdacsapatának élén, miután Ilyés Szabolcs lemondott ügyvezető elnöki tisztségéről.

– Lemondott a Szejke Sport Klubnál és a Székelyföldi Kézilabda Akadémiánál betöltött vezetői szerepéről Ilyés Szabolcs. A Szejke Sport Klub megbízott ügyvezetője a hétfői naptól Győri István lett. A Szejke SK fennmaradásának nagyon fontos feltétele a helyi vállalkozók további támogatása, amely a tervekhez képest a világjárvány okozta gazdasági válság miatt jelentősen csökkent. Mivel a vállalkozói támogatás nem elegendő a felnőtt kézilabdacsapat éves költségvetésének fedezésére, így a város saját költségvetéséből történő támogatása is elengedhetetlen. Erről a támogatásról a soron következő ülésén dönt Székelyudvarhely önkormányzata. – áll a csapat közleményében.
 
 
– Adott volt egy szétesett, de nagy múltú, nemzetközi sikert elért és számtalan értéket továbbadó, korábban országos bajnoki címre is esélyes Székelyudvarhelyi Kézilabda Club, amelyből kinőhetett egy fiatal, saját neveltjeire építő és épülő együttes, mely büszke székely mivoltára és reprezentatív sportcsapata a „székely anyavárosnak”. Ebben óriási érdemei voltak a korábbi SZKC-vezetőnek, Győri István kollegámnak, aki nélkül nem érhettük volna el rekordidő alatt, hogy már a második évben a feljutás küszöbére jussunk és ifjúsági csapataink csoportjaik 2-3. helyén végezzenek az országos bajnokságokban. Jelenleg nála megfelelőbb vezetőt keresve se találhatnánk az udvarhelyi kézilabdázás élére. – foglalta össze a Szejke SK rövid történetét.
 
A jövőről beszélve Ilyés a portálnak megjegyezte „Székelyudvarhely nagy kézilabdahagyományokkal és múltbéli sikerekkel rendelkezik, az emberek szeretik a sportágat és kultúrált, kézilabdához értő, mondhatni „szakközönségünk” van, amely ha kell, frenetikusan tud szurkolni, a meccsvégi himnuszéneklésről nem is beszélve. Mindenki azt várja el, hogy a város csapata ismét a legjobbak között játsszon hétről-hétre. Egy erőtől duzzadó, a maga különleges atmoszféráját és teltházait biztosító Székelyudvarhelyre a Bölények Ligájának is szüksége van.”
 
A Szejke egy nappal korábban két meghatározó játékosát is elveszítette. A csapat egyébként készül a másodosztály döntő tornájára, ahol a tét a Bölények Ligájába való feljutás.
 
Fotó: kezilabda.ro