Erdély

Szász Előd Botoșaniba igazolt


Szász Elődöt és Balázs Botondot veszítette el a székelyudvarhelyi Szejke SK.

 Korábban már beszámoltunk róla, ahogy a férfi kézilabda-bajnokság másodosztályában érdekelt Székelyudvarhelyi Szejke SK két játékosát is elveszítette Balázs Botond, illetve Szász Előd személyében, hogy majd az ügyvezető igazgató, Ilyés Szabolcs, is beadja felmondását.

Balázs Botondról már akkor lehetett tudni, hogy a első ligába való feljutás érdekében nagyon keményen erősítő CSU Suceavahoz igazol. Szász Elődről akkor még nem lehetett tudni, hogy milyen céljai vannak.
 
Ez most kiderült, miután a CS Magnum Botosani hivatalosan is bejelentette a 19 esztendős játékos leigazolását. Az anyagi problémák miatt szépreményű Székelyudvarhelyi KC korábbi neveltje, illetve a korosztályos román válogatott beállósa olyan alakulathoz igazolt, amelynek kimondott célja az utóbbi időben, hogy kivívja a Bölények Ligájában való szereplést.
 
A Botosani a CSU Suceavaval és a Székelyudvarhelyi Szejke SK-val ellentétben a B csoportba kaptak besorolást a döntő nyolcas tornáján a CS Medgidival, a Kolozsvári U-val és a Nagyváradi VSK-val egyetemben. A nyolc csapatból ketten jutnak fel az első osztályba.
 
A Botosanival kapcsolatos információ még, hogy sikerült egy tapasztalt kapussal megegyezniük a 26 esztendős Ciprian Daniel Bobeica személyében, aki korábban volt a Bákói VSK, a Bákói Stiinta, a CSU Suceava valamint a HC Buzau játékosa.
 
Fotó: kezilabda.ro