Erdély

Másodjára sem ment a Coronának


Folytatta gyetvai szereplését a Brassói Corona jégkorongcsapata, amely ezúttal a házigazda szlovák Extraligás Gyetvával mérte össze erejét. Ezúttal sem a javukra billent a mérleg nyelve.

Négycsapatos felkészülési tornának ad otthont Gyetva, amelyen a román bajnoki címvédő Brassói Corona jégkorongcsapata is jelen van. A Július Pénzes által dirigált Cenk alatti csapat a nyitómérkőzésén egy fordulatokban gazdag hatvan perc után egygólos vereséget szenvedett az szlovák U20-as válogatottól.

Folytatásként a házigazda szlovák Extraligás Gyetva következett. A Corona előtt ott volt a lehetőség, hogy már az első harmadban betaláljon, de hiába a sorozatban kapott három fór, azokkal nem tudtak élni. A játékrész végéhez közeledve viszont sikerült kivédekezniük egy hátrányt, de egyenlő létszám mellett a házigazda betalált. A második felvonás csak helyzeteket hozott, hogy végül a harmadik elején kettőre növelje előnyét a házigazda, amelyet sikerült a találkozó végéig megőrizniük.
 
A barátságos tornáknak megfelelően 5-5 rávezetés is szerepelt a műsoron, amelyet már 3-0 arányban veszítettek el a brassóiak.
 
Folytatás szombaton, amikor a szintén Extraligás Liptószentmiklós lesz az ellenfél.
 
Eredmény
HC Gyetva – Brassói Corona 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)
Gólszerzők: Zuzin (17.), Fekiac (44.).