Erdély

Micsoda pontmentés a Sepsi OSK-tól


Ha a kétgólos hátrány nem lett volna elég, még ott volt az emberhátrány is.

 Rendre izgalmas, jó meccseket vívott a közelmúltban a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és a Konstancai Viitorul a román labdarúgó-bajnokságban. Ezúttal is hasonlóra lehetett számítani, figyelembe véve, hogy mindkét alakulat igencsak jó passzban van.

Jó előjelnek számított a hazai oldalon, hogy Ilyés Róbert másodedző dirigálása mellett az OSK ebben a szezonban nem kapott ki – egy győzelem Craiován és egy iksz a CFR ellen. És miért a csíkszeredai Ilyés, hát mert a kupa elődöntő szerdai mérkőzésén Leo Grozavu vezetőedzőt kiállították…
 
A neves Gheorghe Hagi vezényelte vendégek viszont alaposan belekezdtek a meccsbe és már a harmadik percben Rivaldinho ziccerénél kellett nagyot védjen Niczuly. Alig hét percre rá viszont már nem volt pardon. Rivaldinho fejese Carnat kezén csattant a büntetőterületen belül, amiért járt a sárga lap és a jogos büntető. Utóbbit pedig Iancu értékesítette. A Sepsinek erőt adott a bekapott gól és Fülöp Lóránd neve mellé két helyzetet is feljegyezhettünk. A kihagyott helyzetekre gólll válaszolt a Viitorul. Egy szögletet követően Ghita előzte meg védőjét, könnyedén, és lőtt ki a hosszú alsót.
 
Az OSK nem adta fel. A Fülöp testvérek voltak elemükben, hogy végül a 42. percben ők legyenek a főszereplők. István szögletét igen szemfüles módon, a védők mögött kibújva, Lóránd szerzett gólt visszahozva a hazai reményeket.
 
A reményeket, amelyek úgy tűntek a második felvonás elején, hogy szertefoszlanak. Carnat ugyanis megkapta második sárgáját is a 48. percben és 10 emberre fogyatkoztak a hazaiak. A Viitorul az előnye ellenére visszavonulót fújt, átadta a teret a hazaiaknak és kontrákra rendezkedtek be. Egy ilyen akciót pedig nagyon szépen végigvittek és Matei visszaállította a kétgólos különbséget az 58. minutumban.
 
A Sepsi OSK viszont nem adta fel! Miért is tette volna?
 
A csereként beállt Safranko lett a hős. Előbb egy büntetőt harcolt ki, amelyet Vasvari értékesített a 65. percben, majd a 86. percben beadásra érkezett a hosszúban és elfejelte a játékszert a kapus mellett.
 
Hozzá kell tennünk, hogy az egyenlítő találatot megelőzőn két elmaradt hazai büntetőt nem fújt be az addig igencsak szigorú Andrei Antonie. Előbb ugyanis Iacob kezezett a büntetőterületen belül, majd Ghita lökte fel igencsak érdekes körülmények között Fülöp Lórándod.
 
A döntetlenre még ilyen körülmények között is büszkék lehetnek Sepsiszentgyörgyön, hiszen az OSK nagyot küzdve, vert helyzetből állt fel!
 
Alsóház, 6. forduló
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Viitorul Konstanca 3–3 (1–2)
Gólszerzők: Fülöp L. (43.), Vașvari (65. - büntetőből), Safranko (86.), illetve Iancu (11. - büntetőből), Ghiță (18.), Matei (58.)
Sepsi: Niczuly – Carnat, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Vașvari (Velev 65.) – Popescu (Ștefănescu 32.), Fülöp I. (Achachbar a szünetben), Kovács (Csiszér 79.), Fülöp L. – Karanovic (Safranko, 45.). Edző: Leo Grozavu.
Viitorul: Căbuz – Boboc (Dussaut 56.), Mladen, Ghiță, Ganea – Ciobanu, Artean (Iacob 68.), Achim (De Nooijer (59.) – Iancu, Rivaldinho (Munteanu 67.), Matei (Chițu 67.). Edző: Gheorghe Hagi.
 
Fotó: Sepsi OSK / facebook