Erdély

Jól kezdett majd zakót kapott az FK


Harmadik mérkőzésén a játék képével szemben talán túlzó vereséget szenvedett az FK Csíkszereda második ligás labdarúgó csapata az éllovas Aradi UTA otthonában. A kihagyott helyzetek visszaütöttek.

Idegenben a labdarúgó második liga éllovasának az Aradi UTA ideiglenes otthonául szolgáló Motorul műgyepes pályáján lépett színre az FK Csíkszereda. A hazai kispadon az a Bálint László György ül, aki korábban az FK Csíkszeredát is irányította. Most viszont ellenfél volt.

A csíki csapat a mintegy háromezer hazai drukker és egy maréknyi csíki szurkoló szeme láttára nagyon bátran kezdett. A csíkszeredai Mikó-vár udvarán, ahol ledfalon vetítették ki a meccset, a piros-fekete szimpatizánsok - közel háromszázan - pedig jó párszor fel is ugrottak. Előbb a 12. percben amikor Hodgyai milliméterekkel maradt le Bara remek centerezéséről, majd három percre rá, amikor Eder 16 méterről eleresztett lövését fogta a hazaiak hálóőre.
 
A folytatásban az UTA játékosai is észhez tértek és kiegyenlítették a mezőnyharcot, hogy majd átvegyék a játék irányítását. Igaz helyzetek nélkül. Az első és egyetlen akciót a 35. percben vezették, amikor Rus egyedül kilépve nem tudta becsapni a remeklő Ljuljanovicsot. A félidő vége újfent az FK volt, de Bara nem tudta átlőni a védőket.
 
A szünet után az UTA veszélyeztetett azonnal, de az FK megúszta, hogy majd Hodgyai nagy lehetőséget puskázzon el. A hazaiak egy percre rá kihasználták újabb lehetőségüket és Rus betalált. A folytatásban az FK igyekezett, de próbálkozásaikat nem kísérte eredmény. Sőt ahogy pörögtek a percek úgy nyíltak ki egyre jobban. Ezt pedig a hazaiak kétszer is büntették: előbb Rus duplázott, majd Ursu egy büntetőt is értékesített.
 
II. Liga, 3. forduló
 
Aradi UTA – FK Csíkszereda 3–0 (0–0)
Gólszerzők: Rus (54., 87.), Ursu (92. - büntetőből).