Erdély

Harmadjára összejött a győzelem


Két vereség után végül összejött a győzelem a Brassói Corona jégkorongcsapatának a Gyetván zajló nemzetközi tornán. Az Extraligás Liptószetnmiklóst verték.

Négycsapatos felkészülési tornát tudott le a napokban a Brassói Corona jégkorongcsapata, amely nyitásként egygólos vereséget szenvedett a szlovák U20-as válogatottól, majd kettővel maradt alul a házigazda Gyetvával szemben.

A tornát a szintén szlovák Extraligás Liptószentmiklós ellen zárták. Ez a meccs sem indult úgy, ahogy a Cenk alattiak szerették volna és az ellenfél átrohant rajtuk, amit két góllal is büntettek. 
 
A második felvonástól fordult a kocka. A Corona elkezdett dominálni ám ekkor a gólok még nem jöttek. Bunyó viszont volt miután Bíró Ottó és Kriska kapott össze, majd mehettek zuhanyozni. Nem úgy a harmadikban: előbb a honosított Boriszenko volt eredményes fórban, majd a találkozó végéhez közeledve Molnár Zsombor egyenlített.
 
A győztes kilétéről végül büntetők döntöttek – nem volt hírtelen halál –, ahol a Liptószentmiklósiaktól senki nem talált be, míg brassói oldalról Péter Balázs és Tranca Dániel is.
 
Eredmény
Brassói Corona – Liptószentmiklós 3–2 (0–2, 0–0, 2–0, 1–0)
Gólszerzők: Boriszenko (41.), Molnár Zs. (59.), Péter B. (65. - GWS), illetve Lavros (12.), Huna (17.).