Erdély

Kétszer verték a magyar bajnokot


Javában készülnek a csapatok a közeledő teremlabdarúgó-bajnoki idényre és több felkészülési meccset is letudtak. A Dévai Autobergamo idegenben, míg a Galac saját közönsége előtt lépett pályára.

Egyre közeledik a teremlabdarúgó-bajnokság kezdete és a kiírásban szereplő csapatok zöme nagyon készül már a rajtra. A Csíkszeredai Imperial Wet korábban kétszer verte a moldáv bajnok Dinamo Kisinyovot, míg a bajnokság további nagy ágyúi a Dévai Autobergamo, a Galaci United, illetve a Dunărea Călărași a hétvégén lépett pályára.

A Hunyad megyei Déva nagy átalakuláson megy keresztül. Meghatározó játékosainak zömétől búcsút vett és fiatalításba kezdett. A tapasztaltak közül csupán a kapus Vlad Iancu, illetve Sasse maradt. Igaz hoztak légiósokat is a fiatalok mellé, ám ennek ellenére 21 év körüli az átlagéletkor a csapatban. Utóbbit már a klub elnöke Doru Popa állítja.
 
A sokszoros bajnok dévaiak a hétvégén a magyar bajnoki címvédő Berettyóújfalu ellen hangoltak. Méghozzá remekül. A páros meccse első felvonásán 2–2-es döntetlent értek el, míg a második felvonáson már 6–3 arányban diadalmaskodtak.
 
A United és a Călărași a Galacon megrendezett Cupa Dunării Nicolae Rainea négycsapatos tornán vett részt, ahol a moldáv bajnok Kisinyov és az ukrán Odessza vett még részt. A torna nyitómérkőzésén a Kisinyov büntetőkkel 6–5 arányban verte a Călărașit, míg a házigazda Galac 2–0-ra az Odesszát. A kisdöntőben már nem hibázott a jó erőkből álló Călărași és 4–0-ra nyert, miként a fináléban a Galac is megszórta a moldáv bajnokot, hogy végül 6–1 arányban diadalmaskodjanak.
 
Fotó: Sorin Pană