Erdély

Sepsi OSK: nem a diszkriminációra!


Reagált a Sepsi OSK!

Lapos meccsen, megérdemelt győzelmet aratott a FCSB a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK ellen a labdarúgó Román Kupa fináléjában. A mérkőzést követő hazaúton a FCSB sportolóit megállították a szurkolók egy közös ünneplésre, akikkel magyarellenes rigmusokba kezdtek.

Megjött a Sepsi OSK válasza is, amelyet változtatás nélkül közlünk:

A Sepsi OSK vezetősége mélységes csalódással vette tudomásul, hogy továbbra sem szűnnek a csapatunkat célzó idegengyűlölő, xenofób szurkolói megnyilvánulások.

Lapértesülések szerint a Román Kupa döntőjét követően a győztes FCSB szurkolói magyarellenes rigmusokkal ünnepelték a Sepsi OSK elleni sikert, de az esetről készült videofelvételen az is látszik, hogy a bukaresti csapat játékosait sem zavarták az uszító megnyilvánulások.

A Sepsi OSK elítéli a szélsőséges megnyilvánulások jelenlétét a sport világában és arra kéri az illetékes hatóságokat, hogy hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket. A FCSB klubtól pedig elvárjuk, hogy nyilvánosan is határolódjon el az esettől.

A Sepsi OSK reményét fejezi ki, hogy a jövőben a klubok olyan intézkedéseket foganatosítanak, amelyek toleranciára és a különböző közösségek tiszteletben tartására ösztönzik a szurkolókat.


– áll a Sepsi OSK közleményében.