Erdély

Döntés az utolsó fordulóban


Egy pont kellett volna. Egy sem lett.

Várat magára az Aradi UTA feljutás a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba, miután a legutóbbi fordulóban a Bukaresti Rapid ellen véreztek el.

Pedig csak egy pontra lett volna szüksége a aradi alakulatnak, hogy közel biztossá tegyék a feljutást a rájátszás utolsó fordulója előtt. Igaz a soros ellenfél az utolsó szalmaszálba kapaszkodott.

Mondhatni mindkét csapat számára hatalmas volt a tét és ez meg is látszott a két csapat teljesítményén. Kevés helyzetet lehetett feljegyezni, miként az jellemző a másodosztály rájátszására. Gólt végül egy hatalmas védelmi hiba hozott. A 38. percben Ionita egy röviden kifejelt labdát nyolc méterről ráhúzott, de Popa kapufára mentett, hogy a kipattanót két rapidos játékos között David Miculescu vágja a hálóba. Sok esemény viszont nem történt a folytatásban sem, gyakorlatilag helyzet nélkül pörögtek az események.

A fordulást követően sem utal semmi arra, hogy a játék képe változni fog, mígnem az 57. percben a semmiből egyenlített a Rapid. Egy bő 35 méterről elvégzett szabadrúgásra remekül érkezett Facundo Mallo megelőzve Melintet, hogy végül öt méterről a hálóba bólintson. Az aradiak trénere Bálint László György a kispadon pedig dührohamot kapott… Joggal és még a java hátra volt.

A gól a vendégeket hozta előnybe, míg az aradi lábak elkezdtek remegni… Végül megremegni és meginogni. A 78. percben egy szöglet, amelyre Mallo megint jobban érkezett, mint Melinte és máris a bukarestiek vezettek. Innentől kezdve ment az időhúzás és a Rapid életben tartotta feljutási reményeit.

II. Liga, rájátszás, 4. forduló
Aradi UTA – Bukaresti Rapid 1–2 (1–0)
Gólszerzők:
David Miculescu (38.), illetve Facundo Mallo (57., 78.).
UTA: Fl. Iacob – Bustea, Melinte, Ilie, Roumpoulakou, Miculescu (Oroian, 81.), R. Moise, Isac, Ursu (Ciucur, 81.) – Al. Ioniță (Rus, 69.), Buhăcianu (Jebari, 69.)
Rapid: Mih. Popa – Bonnin, Mallo, Al. Iacob, Goge, Cârstocea, Jorza (R. Lazăr, 54.), G. Crețu (Sefer, 54.), Alami (Labeau, 24.), Hlistei (Manole, 85.), Drăghiceanu (Alexandru, 54.).

A további mérkőzések
Turris Oltul – CS Mioceni (kedd, 17.00 óra)
Petrolul Ploiesti – FC Arges (kedd, 19.00 óra)


A bajnokság állása
1. Aradi UTA 29 pont/4 meccs, 2. Turris Oltul 25/3, 3. Bukaresti Rapid 24/4, 4. CS Mioveni 24/3, 5. FC Argeş 23/3, 6. Petrolul Ploieşti 22/3.

Fotó: MediaDesign / UTA Arad / facebook