Erdély

Fegyelmi eljárás a FCSB ellen


Úgy néz ki lesz folytatás!

Amint arról beszámoltunk a múlt heti Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – FCSB (0–1) Román Kupa döntőt követően a hazaérkező bukaresti csapat játékosai és szurkolói magyarellenes megnyilvánulásoknak adtak hangot.

Az ügy nagy botrányt keltett és nemcsak a magyar nyelvű média, hanem a román is felkapta az esetet. Sőt a Gazeta Sporturilor volt az, amely nyilvánosságra hozta a botrányos felvételeket.

A G4Media.ro portál információi szerint az ügy már ott van a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) Fegyelmi Bizottságának asztalán. Az ügy kapcsán a FRF sajtófőnöke – Catalin Popescu – nyilatkozott, miszerint Radu Visan főtitkár a vizsgálat elvégzésére szólította fel a bizottságot.

A Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi szabályzatának 54. cikkelyének értelmében a játékosokat, illetve a szakmai stábot hat mérkőzés, míg a hivatalos személyeket akár négy hónapra is felfüggeszthetik, amennyiben megállapításra kerül, hogy nyilvánosan diszkriminálnak valakit faji, nemzetiségi hovatartozás miatt, vagy épp bőrszíne, vallása, nyelve, szexuális irányultsága miatt.

Ha ez nem lenne elég a klub 5 ezer lejtől 60 ezer lejig tartó büntetést is kaphat…

Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e folytatás...