Erdély

Nagybányáról Székelyudvarhelyre


Szilágycsehen született kézilabdázót igazolt a székelyudvarhelyi Szejke SK.

Szép fokozatosan érkeznek a pozitív hírek a Székelyudvarhelyi Szejke SK másodosztályú férfi kézilabdacsapat háza tájáról.

A Szejke SK korábban megegyezett már Orbán Szilárd és Jobb Lőrinc kapusokkal, illetve Palatka Barna, Kónya Hunor-Barnabás, Hadnagy Lóránt, Komporály Attila, Mihály Zsolt, Fekete Róbert, Tăuțean Angelo, Csibi Hunor, Pál Szilárd és Jére Róbert mezőnyjátékosokkal a folytatást illetően.

Ezúttal viszont megvan az első újonnan igazolt sportoló is Szabó Benjamin személyében.

Szabó Benjámin Sándor Szilágycsehen született 1997. június 16-án, Nagybányán lett belőle kézilabdázó az Marta és a Minaur kluboknál. A főleg balátlövőként bevethető sportoló 94 kilogramm súlyú és 193 centiméter magas, korábban szerepelt a Nagybányai Minaur (a Bölények Ligájában), a Segesvári VSK, a Nagybányai Minaur II-es csapatában és a Nagyváradi VSK-ban. Szurkolóink számára talán emlékezetes lehetett az a 2019 márciusában lejátszott hazai bajnoki mérkőzés, amikor a Minaur II.-vel 31-31-es döntetlent játszottunk, Szabó egymaga tíz gólt lőtt azon a meccsen. Láthattuk őt az idei januári Szejke Kupán is, amikor a Nagyváradi VSK-ban három meccs alatt 23 találatot jegyzett, ezzel második lett a négycsapatos torna góllövőlistáján.

Szabó Benjámin azzal a reménnyel igazolt Székelyudvarhelyre, hogy – amennyiben klubunk anyagi lehetőségei megengedik – a csapattal a Bölények Ligájába való feljutásért harcoljon és jövőtől az első osztályban játszhasson a Szejkével.


– írja közleményében a Szejke SK.