Erdély

Koronavírus után tovább küzd a koronáért a Kolozsvár


Eseménytelen meccsen szerzett létfontosságú három pontot a CFR.

Nem látványos, nem sziporkázó, nem mindig szórakoztató a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatának játéka Dan Petrescu mester irányítása alatt, viszont annál eredményesebb. Érett, ha kell odaadó és áldozatkész, és mindenekelőtt céltudatos. Ilyen volt a kedd esti találkozó a Botosani ellen is, amely mérkőzésen egyik csapat sem játszott jól, a CFR mégis nyert 1-0-ra. És ha őszinték akarunk lenni, azt is kijelenthetjük, hogy megérdemelten.

Megérdemelten azért, mert ugyan nekik sem volt sok helyzetük, de az ellenfél csak a 91. percben találta el először a kolozsvári kaput. Megérdemelten azért is, mert a keret kilenc napig nem edzhetett, miután kiderült, hogy Adrian Paun koronavírusos. Megérdemelten azért is, mert az eredetileg fertőzöttnek minősített, majd mégis egészségesnek bizonyuló játékosok közül Catalin Itu a szünetben, Billel Omrani a 72. percre, Catalin Goloofca és Ovidiu Hiban pedig a ráadás perceiben pályára lépett.

És megérdemelten azért, mert amikor a 40. percben Denis Harut lerántotta Michael Pereirát, akkor Ciprian Deac lába nem remegett meg a büntetőnél. A második félidő elején a hazaiak kétszer is közel átllak ahhoz, hogy megduplázzák előnyüket, ám előbb Deac lövését blokkolták a védők, egy perccel később pedig Andrei Chindris nem éppen tökéletes felszabadítása után a labda végül elkerülte a vendégek kapuját. És végül megérdemelten azért is, mert Giedrius Arlauskis 91 percnyi munkanélküliség után is képes volt koncentrálni és nagyot védeni, amikor kellett.

Mivel már biztosan kvalifikálta magát az Európa Liga selejtezőjébe, a célkitűzés nélküli Botosani céltalan focija kimerült a nagyobb labdabirtoklásban, a CFR pedig győzelmével ismét egy pontra csökkentette hátrányát a Craiovával szemben. A listavezető szerdán játszik Giurgiuban az Astra ellen, a CFR pedig 31-én, pénteken pótolja a FCSB ellen elmaradt rangadót. Aztán következhet a Craiova – CFR szuperrangadó, amely eldöntheti a bajnoki korona sorsát.

Ha nem dől el addig...

fotó: lpf.ro