Erdély

Visszatér Magyarországra a Csíkszeredát elhagyó egykori utánpótlás-válogatott


A 24 éves támadó több külföldi ajánlat között is válogathatott.

Visszatér Magyarországra Erdei Carlo, az FK Csíkszereda korábbi játékosa az NB I-ből elbúcsúzó Kaposvári Rákóczi csapatában folytatja pályafutását.

A 24 éves támadó középpályás a koronavírus miatti csonka szezonban 15 mérkőzésen lépett pályára az FK Csíkszereda együttesében, majd felbontotta szerződését. Amint azt az erdelysport.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, elsősorban külföldön szerette volna folytatni pályafutását, ahonnan több ajánlata is volt: NB II-es csapatok mellett Litvánia is képben volt.

Végül a Kaposvár csapata lett a befutó, amely gárda az előző szezon végén esett ki az élvonalból. Érdekesség, hogy a szatmárnémeti játékos a második határon túli magyar, akit a zöld-fehérek a napokban szerződtettek a szlovákiai Szarka Ákos után, derül ki testvérportálunk, a felvideksport.hu híradásából.

Erdei (fotó középen) Szatmárnémetiben született 1996. március 22-én, innen került az angol Wolverhampton akadémiájára. Zsilvásárhelyi Pandurii, Kolozsvári Universitatea, Szatmárnémeti Olimpia volt a játékos útja, majd 2017-ben szerződött Balmazújvárosba. Itt 31 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 2 gólt szerzett és 3 gólpasszt osztott ki. Öt mérkőzésen az NB I-ben is játszott, ezeken egy gólt szerzett.

„A Kaposvár fiatal csapattal akar nekivágni a következő szezonnak, amely keretben Carlo fontos szerepet harcolhat ki magának tapasztalatával és képességeivel. Ne feledjük, ő még mindig csak 24 éves, aki tovább fejlődhet Kaposváron”, fogalmazott megkeresésünkre menedzsere, a marosvásárhelyi Karda Attila (fotó, jobbra).

Erdei 1+1 éves szerződést kötött új csapatával.