Erdély

Harmadik meccsen győzelem


Hátrányból fordított az FK Csíkszereda.

Folytatta felkészülési mérkőzéseinek sorát az FK Csíkszereda, amely a harmadik liga V-ös csoportjának harmadik helyezettjével, Sellenberk, mérte össze erejét. Méghozzá hazai környezetben, először a felkészülés során.

A Valentin Suciu által dirigált csíki csapat korábban 3–3-as döntetlent játszott a Nyárádtői Unireaval, míg a Mostistea Ulmu elleni összecsapást 3–1 arányban sikerült megnyerni.

Az összecsapást a vendégek kezdték jobban és a 13. percben még kapu fölé rúgták ugyan a labdát, de a 20. percben meglepetésre megszerezték a vezetést. A csíkiak távoli lövésekkel próbálkoztak, de komolyabb helyzetet egy kapufa kivételével nem igazán sikerült kialakítaniuk.

A második félidőben láthatóan feljavult az FK játéka és az argentin Bauza az 54. percben büntetőből kiegyenlített, majd Becze Tamás a 76. percben a bal alsóba talált be, három perccel később pedig ismét Bauza volt eredményes, aki egy beadást követően növelte az előnyt. A vendégek a 81. percben egy jobb oldali szabadrúgást követően, fejesgóllal, szépítettek, majd a 87. percben ki is egyenlíthettek volna, de Bartók egy az egyben bravúrral hárított.

A második félidőben bemutatkozott az új igazolás, Apró Claudiu, is, aki a Temesvári Ripensiától érkezett.

Az FK szombaton 11.00 órától újabb felkészülési mérkőzést játszana, amennyiben a harmadik ligában szereplő Székelyudvarhely FC-nek sikerül elvégeznie a koronavírus teszteket.

Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda – ACS Viitorul Sellenberk 3–2 (0–1)
Gólszerzők:
Bauza (54. - büntetőből, 79.), Becze (76.).
FK Csíkszereda, I. félidő: Gyenge – Takács, Csonka, Intzidis, Simó – Kálmán, Pál – Pintér, Antal Perényi, János.
FK Csíkszereda, II. félidő: Bartók – Palmes, Gergely, Apró, Bor – Bara, Szondi (Sütő 70.), Botorok, Bauza, Marrone – Becze.

Fotó: fkcsikszereda.ro / Pál Zoltán