Erdély

Érvényben levő versenynaptár kérdőjelekkel


Biztosan rajtengedélyt kapnak a kosárlabda európai kupaküzdelmek, de…

 A csoportos felkészülés szakaszában tart a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, ahol az elvégzett koronavírus tesztek mindegyike negatív lett. 

Zorán Mikes vezetőedző így nyugodt szívvel indíthatta a felkészülés csoportos szakaszát. Ugyanakkor még nagyon bizonytalan úgy a román bajnokság, mint az Euroliga kiírása is.
 
Utóbbival kapcsolatban közleményt adott ki a háromszéki alakulat:
 
– A FIBA Europe Board online ülésén egyelőre nem született konkrét döntés a női Euroliga 2020–2021. évi idényének kezdési időpontjáról, viszont mindent megtesznek, hogy a sorozat az eredetileg tervezett menetrend szerint indulhasson, így jelenleg a korábban meghirdetett naptár van érvényben. A folytatásban egyeztetnek az Euroligában érdekelt klubokkal és a nemzeti szövetségekkel, mivel olyan protokollt igyekeznek kidolgozni, amely a selejtezők szeptember végén történő lebonyolítását, illetve az alapszakasz eredetileg tervezett október közepére kiírt kezdését teszik lehetővé. Ha csapatunk nem veszi sikerrel a spanyol Spar Girona elleni Euroliga-selejtezőt, úgy a második számú európai kupasorozatban folytatjuk. A G-csoportban a francia ESBVA-Lille Métropole, a spanyol Cadi La Seu, valamint a belga Basket Namur Capitale és a luxemburgi Grengewald Heuschtert selejtező győztese lehet az ellenfelünk. Az már biztos, hogy Európa Kupa selejtező december 10-én és 17-én lesz, míg a 32 csapatos alapszakasz 2021. január 7-én kezdődik. A 8 csoportból az első és második helyezettek jutnak a rájátszásba.
 
– áll a székelyföldi csapat közleményében.