Erdély

Rajt szeptember 12-én – HIVATALOS


Magyarországon kezdenek az erdélyi csapatok.

 Megszületett a várva várt döntés a jégkorong Erste Liga szezonkezdetét illetően. Hivatalos tájékoztatás is van, de egyelőre még nincs versenynaptár.

Rendkívüli ülést tartott az Erste Liga, amelyen a jelenlévő csapatok képviselői megállapodtak arról, hogy szeptember 12-én elindul az új szezon. A sorsolás a tervek szerint a jövő hét elején kerül publikálásra.
 
Jelenleg három klub pályára lépését – Újpest, Dunaújváros, Ferencváros –akadályozza meg a koronavírus-fertőzés. A bajnokságot így azok a csapatok kezdik meg jövő héten, ahol a  vírus azt lehetővé teszi, a többiek később játsszák le a mérkőzéseiket. Előreláthatólag az erdélyi csapatok magyarországi mérkőzésekkel indítják az idényt.
 
A cél az, hogy a szezont a normálishoz legközelebbi módon lehessen megtartani, ez a sportág összes szereplőjének érdeke, ám a körülmények napról napra változnak. Fontos, hogy vegye mindenki komolyan a szabályokat. A játékosok és a stábtagok felelőssége a legnagyobb, hiszen nélkülük nincs bajnokság, így nekik kell legjobban vigyázniuk egészségükre és környezetükre.
 
A magyar szövetség központi szinten megfogalmazott biztonsági előírásokat, a magyar és nemzetközi előírásokhoz igazítva, ám ezek betartása már a klubok felelőssége. Az egészségügyi szabályok és ajánlások ide kattintva olvashatók.