Erdély

A sors nem volt túl kegyes...


Sorsoltak a teremlabdarúgó Eb-selejtezőre.

 Megváltozott a teremlabdarúgó Európa-bajnokság selejtező menetele és a sorsolást követően azt is ki lehet jelenteni, hogy a sors nem volt túl kegyes sem a magyar, sem a romániai válogatotthoz.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) tájékoztatása szerint a magyar válogatott Fehéroroszországgal, a sportág egyik nagyhatalmával Kazahsztánnal, valamint az Izrael – Ciprus párharc győztesével került azonos kvartettbe.
 
A romániai válogatott, amely rendre több székelyföldi sportolót is foglalkoztat, Szerbiával, Bosznia-Hercegovinával, valamint az Anglia – Macedónia párharc győztesével került azonos csoportba.
 
Az Eb-selejtezők rendszere a korábbiakhoz képest megváltozott, mostantól a négyes csoportokban oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg egymással a csapatok. Az első fordulót a tervek szerint decemberben rendezik, az utolsót pedig áprilisban. A nyolc kvartett első helyezettje, valamint a hat legjobb második kivívja az Eb-szereplést, a két legrosszabb csoportmásodik pedig 2021 novemberében rájátszásban dönt az utolsó Európa-bajnoki helyről.
 
A 2022-es kontinensviadalnak Groningen és Amszterdam ad otthont január 19. és február 6. között. A hollandok rendezőként automatikusan résztvevők.