Erdély

Készülődés az első hazai meccsre


Tv és rádió is közvetíti a meccset.

 Első hazai mérkőzésére készül az FK Csíkszereda második ligás labdarúgó csapata, amelynek ellenfele az U Craiova 1948 csapata lesz. Utóbbiaknak az lesz az első meccsük, miután az első fordulóban nem tudtak pályára lépni. Ennek oka az volt, hogy több játékosuknak is pozitív lett a koronavírus tesztje.

 
Az oltyánok edzőváltáson is átestek és több játékost is igazoltak az elmúlt hetekben.
 
Igaz az FK Csíkszeredánál is volt két ilyen eset, de a csapat többi része negatív lett és pályára tudtak lépni Lénárdfalva ellen.
 
Valentin Suciu vezetőedző szerint egyáltalán nem lesz könnyű meccs és sajnos azzal sincsenek megszokva, hogy hazai pályán ne legyenek szurkolók. Szerinte furcsa helyzet, olyan mintha edzésen lennének, ettől függetlenül próbálnak arra összpontosítani és úgy koncentrálni, hogy nyerjék meg a meccset – mondta az FK Csíkszereda vezetőedzője.
 
Jó hír viszont a szurkolóknak, hogy a mérkőzést a sportcsatornák is műsorra tűzték, így például a Digisport 1, a Lookplus és a Telekomsport is élőben közvetíti. Magyar nyelven a Marosvásárhelyi Rádió hullámhosszán a 106,8 FM-en, online a marosvasarhelyiradio.ro címen lehet hallgatni a közvetítést.
 
Az FK Csíkszereda – U Craiova 1948 mérkőzést szombaton 20 órakor rendezik.

Fotó: fkcsikszereda.ro / Pál Zoltán