Erdély

Minden második nap meccs!


Elkészült az Erste Liga sorsolása.

 Közzétették az Erste Liga alapszakaszának sorsolását. A bajnokság szombaton este 20.15-kor a Tüskecsarnokban indul a MAC HKB Újbuda és a Vasas HC találkozójával. Ezt követi hétfőn este a DEAC – Titánok mérkőzés. Az első két hétben lejátszandó hat találkozó közül ötöt is élőben közvetít az M4 Sport és az M4 Sport+.

Az a három csapat, ahol koronavírus-fertőzést mutattak ki az elmúlt hetekben, később kezdi meg az idényt. A tervek szerint az FTC-Telekom szeptember 25-én játszik a DEAC ellen, a Dunaújvárosi Acélbikák október 6-án a Brassót látják vendégül, az UTE pedig a Csíkszeredát fogadja október 9-én.
 
A bajnokság elején a három erdélyi csapat, a Csíkszereda, a Brassó és a Gyergyó is magyarországi mérkőzéseket játszik. Az előző idény két megosztott aranyérmese, az FTC és a Csíkszereda először szeptember 30-án találkozik.
 
Az alapszakasz jelen állás szerint január 24-ig tart, de a tényleges lebonyolítás az aktuális helyzethez igazodva változhat. A klubok a körülményekre való tekintettel megegyeztek a mérkőzéshalasztás erre a szezonra érvényes szabályaiban.
 
Ami az erdélyi csapatok meccseit illető, ők szeptember végén kezdik el a küzdelmeket a már említett magyarországi túrákkal.
 
A sort a Gyergyói HK nyitja meg, amely a Titánok ellen lépnek pályára szeptember 29-én, míg ugyanezen a napon a Brassói Corona a Debreceni DEAC vendégei lesznek.
 
A Csíkszeredai Sportklub szeptember 30-án a Ferencváros-Telekom otthonában kezd. Vagyis rögtön a tavalyi két aranyérmes találkozik.
 
Az erdélyi csapatok első kiszállásuk alkalmával mind a hét magyarországi csapattal találkoznak. Ez azt jelenti, hogy szeptember 29. és október 13. között hét meccset tudnak le. A 14 nap során minden második nap meccsük lesz.

Az első erdélyi meccsekre a tervek és a kiírás szerint novemberben kerül sor.
 
Az első túrák meccsei az erdélyi csapatok szempontjából:
Brassói Corona: Debreceni DEAC, Vasas HC, MAC HKB Újbuda, Dunaújvárosi Acélbikák, Ferencváros-Telekom, Újpest, Titánok.
Csíkszeredai Sportklub: Ferencváros-Telekom, MAC HKB Újbuda, Vasas HC, Titánok, Debreceni DEAC, Újpest, Vasas HC, Dunaújvárosi Acélbikák.
Gyergyói HK: Titánok, Debreceni DEAC, Ferencváros-Telekom, Vasas HC, Dunaújvárosi Acélbikák, MAC HKB Újbuda, Újpest.