Erdély

A bajnoktól igazolt szélsővel erősít a Sepsi


A támadó eddig 22 gólt és 21 gólpasszt jegyez a román élvonalban.

A Kolozsvári CFR szélsőjével, Catalin Golofcával erősítette meg támadószekcióját a Sepsi OSK labdarúgócsapata. A 30 éves jobbszélső egy évre kölcsönbe költözik a „kincses városból” a háromszéki fellegvárba. Ahol ismét együtt dolgozhat Cornel Sfaiter csapatmenedzserrel, akivel korábban Botosani-ban is egy klubot szolgáltak.

Golofca egy év után hagyta el a CFR-t, amely tavaly nyáron fél millió eurót fizetett érte a Botosani-nak. A jobbszélsőért eddig 1,3 millió eurót fizettek ki a Liga 1-ben: előbb 400.000 euróért elvitte a FCSB, majd, miután nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a Botosani ugyanannyi összegért visszavásárolta.

A 30 éves játékos eddig 116 bajnokin lépett pályára a román élvonalban, ezeken 22 gólt és 21 gólpasszt jegyzett a transfermarkt.de statisztikái alapján.

Golofca idén nyáron a második játékos a spanyol kapus, Jesus Fernandez után, akit a Sepsi a Kolozsvári CFR-től igazolt – összességében pedig a hatodik az elmúlt négy évben.

Sepsi OSK

Golofca Cătălin is a Sepsi OSK-nál folytatja Tovább erő... södött a keret: a mai nap során véglegessé vált, hogy a Sepsi OSK színeiben fog játszani Golofca Cătălin is. A 30 esztendős középpályás a Kolozsvári CFR-től érkezett hozzánk, egy évre kölcsönbe. Sok sikert kívánunk neki a piros-fehér színekben!

 fotó: cluj24.ro