Erdély

A Fradi nem futamodik meg


Hiába minden probléma!

Ma este, 19.30 órától, újabb rangadót rendeznek a jégkorong Erste Ligában, ahol a Ferencváros-Telekom a Brassói Coronát fogadja.

A hazai csapat eddig négy meccset tudott le és abból egyet hosszabbítás után, egyet szétlövésekkel nyert meg, míg kettőt hosszabbítás után veszített el. A Brassó jobb mutatókkal rendelkezik, hiszen három meccséből mindhármat behúzta. Igaz a Debrecen elleni „csak” hosszabbítás után.

Az is meglehet viszont, hogy a rangadó nem lesz rangadó, bár tudjuk, hogy a sportban minden a pályán dől el.

Hogy miért nem lehet rangadó? Azért mert a Ferencváros csapatában több játékos sérült, illetve többen betegséggel küszködnek. Jobban mondva koronavírusra utaló tüneteket produkálnak.

Ennek ellenére jégre állnak és ha minden kötél szakad is előteremtik azt a 13+1 fő jégkorongozót – minimálisan nevezhető játékos –, amellyel ki tudnak állni.

– ...sérülések és betegség miatt egészen biztosan megfogyatkozott kerettel kell felvennünk a versenyt az erdélyiekkel, a helyzet még a napokkal ezelőtt kalkuláltnál is súlyosabb. A Ferencváros hét tagja ugyanis koronavírusra utaló tüneteket észlelt magán, ezt jelezték a stábnak, emiatt pedig, bár nincs igazolva a gyanú, elővigyázatosságból azonnal házi karanténba kerültek, tesztelésük és a további egészségügyi protokoll folyamatban van. Ők biztosan nem állnak péntek este Fodor Szabolcs rendelkezésére, rajtuk kívül pedig más sérültek és betegek is kidőltek a sorból. Ez azt jelenti, hogy a találkozó esélyeivel kapcsolatban egyetlen dolog mondható el: kiállunk a mérkőzésre. Hogy hány fős, és milyen kerettel, az az utolsó pillanatig kérdéses, de mivel a hadra fogható minimum a vezetőedző rendelkezésére áll, így nincs mese, nincs kifogás, nincs trükközés: odaállunk, és lejátsszuk a mérkőzést. – áll a Ferencváros közleményében.

Alig egy héttel korábban a MAC HKB Budapest is hasonló problémákkal küszködött és a múlt péntekre, illetve vasárnapra kiírt Csíkszeredai Sportklub, illetve Brassói Corona meccseit el is halasztotta. Ebben az ügyben viszont döntés még nem született. A jégkorongos fórumokon azt írták, hogy a MAC október 7-ig kapott esélyt a Magyar Jégkorong Szövetségtől, hogy bebizonyítsa, hogy valóban vannak fertőzött játékosai, ellenben mindkét meccset 5–0-ra veszíti. A fórumok tanúságai szerint a MAC vezetőségének sikerült helyre rakni a félreértéseket és pótlásra kerülnek az elmaradt találkozók.

A mai nap folyamán még egy mérkőzést rendeznek, amelyen a Gyergyói HK a Dunaújvárosi Acélbikák vendége lesz. Ezen összecsapást zárt kapuk mögött rendezik.

Fotó: fradi.hu