Erdély

Hatalmas zakót kapott a Gyergyó


Nem az erdélyi csapatok napja volt.

 Közel két hétig nem lépett jégre a Budapest MAC HKB csapata a jégkorong Erste Ligában, miután keretet sérülések és betegségek tizedelték és a hírek szerint karanténba is vonultak. Ez pedig nem volt jó előjel az egyre jobb formát mutató Gyergyói HK ellen.

Végül teljes mértékben borult az előzetes papírforma. A MAC mondhatni első támadásából bevette Cooke kapuját, miután Terbócs lőtt védhetetlen gólt kapásból. Ez pedig megadta a hangulatot a hazai csapatnak, akik remekül használták ki a lehetőségeiket. A . percben már 2–0 volt, hogy a 15. percre ez 3–0-ra módosuljon.
 
A „szegény embert még az ág is húzza” alapon a második felvonás elején ráadásul Sofron emberhátrányból is eredményes tudott lenni. A MAC kezében volt a mérkőzés irányítása, a GYHK roppant görcsösen játszott és rengeteg hibát vétettek továbbra is, saját harmadukon belül is.
 
A záró felvonásra sem változott a játék képe és ezt a MAC alaposan kihasználta és valósággal összeroppantotta a gyergyói csapatot és 7–0-val vették az akadályt. A GYHK kedden az Újpest ellen vigasztalódhat.
 
Eredmény
MAC HKB Budapest – Gyergyói HK 7–0 (3–0, 1–0, 3–0)
Gólszerzők: Terbócs (1.), Orban (8., 54., 55.), Molnár (15.), Sofron (21.), Nagy K. (46.), 
 
A nap másik összecsapása nem volt ilyen egyértelmű, amelyen a Dunaújvárosi Acélbikák a listavezető Brassói Coronát fogadták. Az első harmad a kapusokról, Hughson és Polc, szólt, akik valósággal lehúzták a rolót.
 
A második harmad viszont meghozta a gólokat is. Nyitásként Pihlqvist mattolta Polcot, amelyre nagyon gyorsan válaszolt a brassóiak francia válogatottja Dame-Malka. Öldöklő, kemény csata kezdődött a jégen. A Brassó valamivel élesebb volt és ennek végül meg is lett az eredménye. 12 másodperccel a harmad vége előtt a Ferencváros ellen a második harmadban kényszerűségből kivált Valchar ért el gólt.
 
A utolsó harmad egy gyors hazai góllal kezdődött, amely újból egyenlő állást eredményezett. A Corona alaposan rákapcsolt, de sem sima fórból, sem kettős előnyből nem tudták becsapni a remek napot kifogó Hughsont. Öt az öt ellen meg végképp nem. Jöhetett a „hirtelen halál”, amely 28 másodpercig tartott. A hazaiak csapatkapitány Kovács Bronson lépett ki és mattolta Polcot. A Brassó legközelebb kedden a Titánok ellen lép jégre.
 
Eredmény
Dunaújvárosi Acélbikák – Brassói Corona 3–2 (0–0, 1–2, 1–0, 1–0) – h.u.
Gólszerzők: Pihlqvist (23.), Szappanos (45.), Kovács (61.), illetve Dame-Malka (26.), Valchar (40.).
 
Fotó: MAC HKB – facebook