Erdély

Bölöni máris megegyezett új klubjával?


Bukaresti sajtóértesülések szerint zöld-fehérbe öltözik a marosvásárhelyi edző.

Mindössze 25 napot töltött a belga Gent vezetőedzőjeként Bölöni László, mielőtt az előző szezon ezüstérmesénél saját játékosai megbuktatták. A 67 éves marosvásárhelyi szakember szeptember közepe óta munka nélküli – de nem sokáig. Már amennyiben hinni lehet a ProSport értesüléseinek.

A bukaresti sportportál szerint ugyanis az erdélyi szakember szóban már meg is egyezett a görög Panathinaikosz együttesével. A 20-szoros bajnok, 18-szoros kupagyőztes athéni sztárcsapat meglehetősen hányattatott időket él meg. Az utóbbi években komoly anyagi gondokkal küszködik, ráadásul az idei szezont pocsékul kezdte. Két vereség és egy döntetlen után jelenleg az utolsó előtti helyen áll a 16 csapatos bajnokságban – nem véletlen tehát, hogy a spanyol Dani Poyatos alatt erősen mozog a kispad. Egy olyan bajnokságban, amely nem a klubvezetők türelméről és az edzői szék stabilitásáról híres.

Persze Bölöni számára nem lenne ismeretlen a görög közeg, hiszen 2011-2012-ben már dolgozott a PAOK Szaloniki vezetőedzőjeként. A transfermarkt.de statisztikái szerint 51 mérkőzésen 1,69 pont volt a meccsenkénti átlaga - ennél magasabbat európai klubcsapat élén csak a Sporting Lisszabon és a Standard Liege vezetőjeként ért el. Márpedig mindkét gárdával megnyerte a bajnokságot.

Bölöni a Nemzeti Sport megkeresésére nem tagadta, tényleg beszélt a Panathinaikosz vezetőivel, de ő maga egyelőre Budapesten tartózkodik. Nem Athénban…

fotó: eurosport.ro