Erdély

K.O. Dunaújvárosban!


8.12 perc: 0–4

 Eredetileg három meccset rendeztek volna a mai nap a jégkorong Erste Ligában, de a Fehérvári Titánok csapatában újra felütötte a fejét a koronavírus, így a Brassói Corona elleni meccset elnapolták. Utóbbiak pedig haza is utaztak.

Nem így a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK.
 
Előbbiek Dunaújvárosban vendégeskedtek. Kemény csatára lehetett számítani, hiszen egy nappal korábban az Acélbikák épp a listavezető Brassói Corona veretlenségét vette el.
 
A várt nagy küzdelem viszont elmaradt. A csíki csapat valóságos villámrajtot vett és 8.12 percnél már 4–0-ra vezettek. Örömhokit játszottak a kék-fehérek, míg a hazaiakon az időkérés sem segített. A nagy különbség miatt lassan-lassan kiegyenlítődött a küzdelem, sőt a második felvonást 2–1 arányban sikerült is behúzniuk a vendéglátóknak. A záró felvonás viszont újfent kék-fehér uralmat hozott és könyörtelenséget. 10–4 lett a vége.
 
A Gyergyói HK Újpesten igyekezett javítani a MAC HKB Budapest ellen elszenvedett csúnya vereségen. Ám az első harmadban ugyanolyan kilátástalan hokival rukkoltak elő, mint a Tüskecsarnokban. A lilák pedig megérdemelten húztak el 2–0 arányban. A hazaiak a második játékrészben is többször lőttek kapura, de a Gyergyó egyenlíteni tudott Jones és Bobcek révén.
 
Sőt a 45. percben Szabó Krisztián pimasz, de szép gólja után már a vendégek vezettek. Az UTE nagyot nyomott a hajrában, hat a négyben is támadhatott, és három másodperccel a vége előtt Stadel egyenlített is.
 
A ráadásban emberelőnybe került az erdélyi együttes, de ezzel nem tudott élni, Márkus védett mindent. A rávezetésekből az Újpest jött ki jobban, a győztes büntető Bodó nevéhez fűződött.
 
Erste Liga, eredmények
 
Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub 4–10 (0–4, 2–1, 2–5)
Gólszerzők: Dansereau (23.), Kovács (36., 56.), Pihlqvist (56.), illetve Becze (3., 45., 51., 51.), Yellow Horn (4., 9.), Tousignant (4., 41.), Fodor (28.), Kuljas (58.).
 
Újpest – Gyergyói HK 4–3 (2–0, 0–2, 1–1, 0–0, 1–0) – sz.u.
Gólszerzők: Ljuducsin (9.), Bodo (17., 65. - GWS), Stadel (60.), illetve Jones (33.), Bobcek (35.), Szabó (45.).
 
Fehérvári Titánok – Brassói Corona – halasztva 
 
Fotó: Dunaújvárosi Acélbikák – facebook