Erdély

Ambrus nyerte az unokatestvérek csatáját


A koronavírus által tizedelt Titánok fogást találtak a GYHK-n.

Úgy nézett ki, hogy elmarad a Fehérvári Titánok összes e heti mérkőzése, miután a keret több tagjának pozitív lett az új koronavírusra hétfőn délután. Végül az újratesztelés során került annyi játékos, akikkel ki tudtak állni a Gyergyói HK elleni összecsapásra.

A Titánok csapatában több székelyföldi játékos helyet kapott. A csíkszeredai Görbea Tivadar és a csíkmenasági Csiszér Ádám első Erste Ligás meccsére készült, akárcsak a Sándor Székely-Ottó, aki épp nevelőegyesülete ellen készült a bemutatkozásra. Továbbá ott volt a keretben Ambrus Gergő, aki a GYHK-nál hokizó Szabó Pál Krisztián unokatestvére.

Premier volt abból a szempontból is a mérkőzés, hogy az újonnan átadott győri jégcsarnokban az első hivatalos Erste Liga mérkőzést rendezték.

Kiegyenlített játékot hoztak az első percek, majd a hazaiak kihasználták első emberelőnyüket: a visszatérő Reiter lőtt nagy gólt a hosszú sarokba. Még ebben a felvonásban fordítottak a vendégek két védelmi hiba miatt. Előbb egy saját harmadon belül eladott korongot Koskiranta bombázott a bal kapuvas segítségével a hálóba, majd Silló maradt őrizetlenül a kapu előtt, és fonákkal a léc alá emelt. Az utolsó percben a Gyergyó emberelőnyben is betalált: a kapu elé betett korongot Koskiranta piszkálta be.

A második húsz perc Titánok-fórral indult, de nem sikerült közelebb zárkózni. Ezt követően a vendégek voltak aktívabbak, ám Gyenes jól védett. Egy kivédekezett kiállítás után a 35. percben megszerezte második gólját a hazai csapat: Csiszer Ádám lódult meg, és lőtte ki a jobb felső sarkot.

A harmadik harmad elején is fórban játszhattak a Titánok, és McNulty kékvonalas lövése meglepte Cooke-ot, a kapus is kellett az egyenlítő találathoz. A folytatásban mindkét csapat egyszer játszhatott előnyben, de döntés nem született.

A ráadásban már kevesebbet vállalkoztak a csapatok. Végül a szétlövésben a hazaiaktól ketten, Madácsi és Almási talált be, míg a GYHK-ból csak Jones, így az új edző, Kasper Vuorinen kétpontos sikerrel debütált.

A Titánok vasárnap az UTE ellen folytatják. A Gyergyó hét pontot gyűjtött hét meccsen, és majd a nemzetközi szünet után játszanak újra az Erste Ligában. A GYHK első magyarországi túráján sikerült az összes hét meccsét letudnia, de azok nem úgy sikerültek. Hét meccsből hét pontot szereztek. A GYHK csak a Dunaújvárost sikerült legyőznie rendes játékidőben, míg a Ferencvárost hosszabbítás után, hogy az Újpesttől és a Titánoktól hosszabbítás után szenvedjen vereséget. A Debrecen és a Vasas ellen viszont rendes játékidőben kapituláltak.

Erste Liga, eredmény
Titánok – Gyergyói HK 4–3 (1–3, 1–0, 1–0, 0–0, 1–0) – sz. u.
Gólszerzők:
Reiter (5.), Csiszer (35.), McNulty (42.), Almási (65. - GWS), illetve Koskiranta (9., 20.), Silló (13.).

Fotó: ersteliga.hu