Erdély

Megvan az első edzőváltás


Várható lépés.

 Hét meccs alatt mindössze hét pontot szerzett a Gyergyói HK jégkorongcsapata első magyarországi kiszállásán. A nyáron alaposan bevásárló és a keretet alaposan megerősítő gyergyószentmiklósi klubvezetésnek nagyon gyorsan elfogyott a türelmük a kanadai Malcolm Cameronnal szemben és azonnal lapátra tették.

A kanadai edző tavaly ősszel került a Gyergyói HK-hoz és vezetésével a csapat bejutott a Román Kupa döntőbe, ahol viszont alulmaradtak a Csíkszeredai Sportklubbal szemben. Ezt követően az Erste Liga elődöntőjéig jutott a csapat és itt szintén a Sportklubbal találták szembe magukat. Az első két párharcot még sikerült letudni – mindkét mérkőzést a kék-fehérek nyerték – majd a kiírás a koronavírus miatt félbeszakadt.
 
A nyáron kimondott célja a csapatnak és annak vezetőségének az volt, hogy trófeákat nyerjenek. Ezzel szemben a mutatott játék igencsak messze állt ettől.
 
Az edzőváltásról, illetve arról, hogy a kanadai szakember helyét az eddigi másodedző, az éveken át az Újpestet irányító Szilassy Zoltán veszi át, egy rövdid közlemény született a klub részétől.
 
– Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy Malcolm Cameron már nem a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzője. A csapat irányítását a mai naptól Szilassy Zoltán veszi át. Bízunk benne, hogy munkája sikeres, eredményes lesz. – áll a GYHK tájékoztatásában.
 
Fotó: GYHK – facebook