Erdély

Hazahívott fiatalokkal célozzák meg a feljutást


Elkezdte a felkészülést a Székelyudvarhelyi Szejke SK másodosztályú férfi kézilabdacsapata.

Elkezdte a felkészülést a Székelyudvarhelyi Szejke SK másodosztályú férfi kézilabdacsapata, amely a soron következő bajnoki idényben az első ligába való feljutást célozza meg. A szakmai stáb maradt, fiatal, ám tehetséges fiatalok érkeztek vissza Székelyudvarhelyre.

Hargitafürdőn elkezdte a nyári felkészülését a Székelyudvarhelyi Szejke SK másodosztályú férfi kézilabdacsapata. A Sipos Lóránt és Kocs Levente által dirigált udvarhelyi gárda az egyhetes magashegyi edzőtábort követően „visszaköltözik” Székelyudvarhelyre és itt folytatja a bajnoki rajtig a felkészülést.

A Szejke SK a fiatal gyergyói Csibi Hunor leigazolásával nyitotta meg a nyarat, akit Brassóból sikerült visszacsalni Székelyudvarhelyre. Majd szép sorjában követték őt további fiatal játékosok hazaigazolásával, akik a Székelyudvarhelyi KC neveltjei és annak megszűnése után igazoltak el. Így került vissza Balázs Botond és Mihály Zsolt is Orosházáról, vagy épp került be végérvényesen a keretbe a román ifi válogatott Szász Előd is, akinek testvére, a szintén beállós Szász András, a bajnok Bukaresti Dinamotól Tatabányára igazolt.

A keret viszont még nem végleges, vannak még „lyukas” posztok, továbbá a tavalyi keretből Orbán Levente és Daninfeld Gabriel kérdése is nyitott. Az viszont biztos, hogy Tudor Bugulet az elsőosztályú Vaslui csapatához igazolt.

Ahogy a felvezető mondatban is jeleztük a szakmai stábban nem történt változás és Sipos Lóránt, illetve Kocs Levente maradt az együttesnél. Ilyés Szabolcs a klub ügyvezető igazgatója megjegyezte: „Mindkettejükre nagyon fontos szerep vár a Székelyföldi Kézilabda Akadémia edzői stábjában is: Sipos Lóránt a teljes Akadémia szakmai koordinátora, ugyanakkor ifiedzőként is szerepet fog vállalni egy korosztálynál. Kocs Levente – akárcsak a tavaly – a Szejke SK mellett minden ifjúsági korosztály kapusedzőjeként is dolgozik majd az új idényben. A klub célja pedig a feljutás a Bölények Ligájába, azaz az elsőosztályba.”

A bajnokság alapszakaszának lebonyolítási rendje nem változott, bár még pontosan nem lehet tudni, hogy hat vagy nyolc csapatos lesz-e a Szejke SK csoportja. Akárcsak a legutóbbi idényben, az alapszakaszból a csoport két első helyezettje jut az elődöntő-tornára, az onnan is továbbjutók pedig újabb négyes tornát játszanak. Itt már változás lesz, nem kiesős rendszerben játszanak a csapatok, hanem itt is mindenki megmérkőzik mindenkivel, az első két helyezett feljut a Bölények Ligájába, a harmadik és negyedik helyezettek pedig osztályozókat játszanak az első osztályos csapatokkal.

A Szejke SK kerete
Játékosok:
Orbán Szilárd (kapus), Jobb Lőrincz (kapus), Csibi Hunor (jobbszélső), Szász Előd (beállós), Komporály Attila (csapatkapitány, irányító), Lőrinczi Lehel (irányító), Balázs Botond (irányító), Kopacz István-Csongor (irányító), Fekete Róbert (balátlövő), Mihály Zsolt (balátlövő), Kónya Hunor (balszélső).
Edző: Sipos Lóránt (vezetőedző), Kocs Levente (kapusedző).