Erdély

Büntetőlövés döntött az év első székely rangadóján


Két vesztes meccs után...

A 2020-as esztendő Csíkszeredában ért véget, ami a jégkorong Erste Liga küzdelmeit illeti. A házigazda Sportklub ugyanis két alkalommal fogadta a Gyergyói HK együttesét a négy felvonásos székely rangadón.

Az első két csíkszeredai összecsapáson éles 120 percet tudtak le a felek, amelyeken a kék-fehérek előbb 6–3, majd 6–2 arányban diadalmaskodtak.

Az új év első meccsein már Gyergyószentmiklósra költöztek a felek és újabb két meccset vívtak. Az első meccsen igencsak bővelkedett az izgalmakban.

A csíkiaknál a két új légiós, Wishart és Loginov még nem játszott, és hiányzott Taratuhin is. Előbbi még nem csatlakozott a kerethez, míg utóbbi kettő szombaton ért Csíkszeredába. A Gyergyó kezdett jobban, 78 másodperc után Silló gólt szerzett. A hazaiak első fórjukkal nem tudtak élni, míg a Csíkszereda igen, Fodor egyenlített a harmad felénél. A GYHK a 17. percben rövid időn belül kétszer is eredményes volt, ezzel meglógott: előbb Basaraba, aztán Pance vette be Adorján kapuját.

A második harmadra érkezett László a kapuba, és sokáig jól is tartotta magát. Casaneanu három perc után csökkentette a különbséget, majd a 31. percben az egyenlítés is összejött a Sportklubnak Kuljas révén fórban. A GYHK-nak ezt követően előnyben sem ment.

A harmadik felvonásban azonban már éltek a következő fórral, Koskiranta volt eredményes a 42. percben. A Csíkszereda harmadszor is képes volt egyenlíteni Salló szerezte a gólt.

A döntés a ráadásra maradt. Kiegyenlített volt a lövések száma, de valójában a hazai kapuson, Ruczujon, múlott, hogy a csíkiak nem tudták bevinni a győztes gólt. És már úgy tűnt, hogy szétlövés dönt, de 14 másodperccel a vége előtt Salló szabálytalankodott, St. Amant pedig értékesítette a büntetőt.

A GYHK így visszavágott a legutóbbi két vereségért. Hétfőn újra összecsapnak a felek.

Erste Liga, eredmény
Gyergyói Hoki Klub – Csíkszeredai Sportklub 5–4 (3–1, 0–2, 1–1, 1–0) – h.u.
Gólszerzők:
Silló Arnold (2.), Joe Basaraba (17.), Eric Pance (17.), Tero Koskiranta (42.), Shawn St-Amant (65.), illetve Fodor Csanád (10.), Eduard Casaneanu (23.), Gyenisz Kuljas (31.), Salló Alpár (49.)

Fotó: Gyergyói HK / facebook