Erdély

„Mintha a Holdon jártunk volna”


Őrzi első helyét a Dakaron az erdélyi Gyenes Emánuel.

„Hosszú, gyors pálya volt, dűnékkel. Némelyik nagyon puha volt, amikkel küszködtek kicsit”, foglalta össze a 43. Dakar-rali második, hétfői versenynapját Gyenes Emánuel. Bisa és Vadi-ad-Davasir között 457 kilométernyi mért és 228 kilométer összekötő szakaszt tett meg a mezőny.

A szatmárnémeti motoros három perc híján 5 óra alatt ért a célba Vadi ad-Davasirba, nem véletlenül mondta tehát, hogy „vártam már a végét.”

Ami a helyezéseket illeti, összesítettben a 35. helyen ért célba, a Malle Moto kategóriában pedig harmadikként. Ezzel két versenynap után összesítettben a 32., a szervizcsapatok nélküli kategóriában pedig az első helyről várhatja a keddi folytatást.

Ami a többi magyart illeti, a szabadkai Saghmeister Gábor a 82. helyen motorozott be hétfőn, ezzel összesítettben a 86. jelenleg. Az autósok között Szalay Balázs és Bunkóczi László hétfőn a 44. volt, összesítettben pedig 52., míg a Fazekas Károly/Horn Albert/Csákány Ferenc trió a kamionosok közül a 17. helyről várhatja a folytatást, miután hétfőn a 16. időt produkálták.

Gyenes néhány szóban beszélt a vasárnapi első napról is, amelyről elmondta: 15 kilométeren keresztül úgy érezte magát, mintha a Holdon járna. „Tiszta kő volt minden! Kerek kövek, amelyeken nagyon könnyű elesni, ezért csak 2-es fokozatban haladt mindenki”. Elmondta továbbá, hogy az utolsó 100 kilométeren „belassultam, ezért vagy négyen is megelőztek.”

Kedden, a Dakar rali harmadik napján Vadi ad-Davasirről indul a mezőny, megtesz 403 mért és 227 kilométer összekötő szakaszt, majd beérkezik – Vadi ad Davasariba.

fotók: facebook.com/ManiGyenes