Erdély

Másodjára is gyergyói siker


Remek évkezdés a piros-fehérektől.

Egy hét leforgása alatt a Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub letudta mind a négy Erste Ligás egymás elleni meccsét. Csíkszeredában kétszer nyert a Sportklub, míg az első gyergyói összecsapást a piros-fehérek húzták be hosszabbítás után.

A negyedik meccsre a vendégek keretében több módosítás is történt. Nem játszott ezúttal Maylan és Combs, visszatért Taratuhin, bemutatkozott Loginov, és a román állampolgárságot megszerző Szamankov védett.

A GYHK került előnybe egy páros kiállítás során, Basaraba szerezte meg az első gólt a 13. percben. A hazaiak kivédekeztek egy fórt, majd büntetése után Silló lőtte a másodikat. Kuljasnak a 19. percben véget ért a meccs a játékvezető inzultálásáért. A középső harmadban is a kiállításoké volt a főszerep, a hazaiak háromszor, a Sportklub egyszer játszott hátrányban, de az állás nem változott.

Aztán a harmadik felvonás elején Silló befejezett egy szép szólót, és újabb góljával tovább nőtt a különbség. Továbbra is nagy volt a forgalom a büntetőpadokon, Sára 2+10 percet kapott, majd a szeredaiak rossz csere miatt kerültek emberhátrányba. Az 51. percben összejött a szépítés, szintén fórban Fodor ért bele Loginov lövésébe. Egymást érték a kiállítások, Koskiranta előbb Blackwaterrel, aztán Tousignant-nal került összetűzésbe. Utóbbi páros büntetés alatt Becze góljával csökkentették a hátrányt a vendégek, az assziszt ismét a debütáns Loginové volt. A hajrában Szamankov le is korcsolyázott, de az egyenlítés nem jött össze, Troncinsky bevette az üres kaput.

A két csapat egymás elleni meccsein a Csíkszereda 7, a Gyergyó 5 pontot szerzett. A GYHK az FTC ellen folytatja csütörtökön, míg a Sportklub a Titánok vendége lesz a magyarországi túra kezdetén.

Erste Liga, eredmény
Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub 4–2 (2–0, 0–0, 2–2)
Gólszerzők:
Basaraba (13.), Silló (17., 42.), Troncinsky (59.), illetve Fodor (51.), Becze (56.).

Fotó: ersteliga.hu