Erdély

Csíkszereda – Topolya meccs Antalyában


Január közepén kezdi a téli felkészülést az FK Csíkszereda.

Nem kevesebb, mint nyolc felkészülési mérkőzés szerepel az FK Csíkszereda programjába, ami a téli felkészülést illeti – fogalmazott Valentin Suciu a liga2.prosport.ro oldalnak.

A labdarúgó másodosztály tavaszi küzdelmeire készülő FK Csíkszereda a tervek szerint január 14-én kezdi meg a felkészülést, hazai környezetben.

A csíkiak trénerének elmondása szerint két felkészülési meccs szerepel a tervben: január 20-án a harmadik ligás Foresta Suceava lesz az ellenfél, míg két napra rá a Székelyudvarhelyi FC vagy a Brassói Corona. Mindkét csapat a harmadosztályban érdekelt.

Ezt követően Törökországba, Antalyaba, utazik a keret, ahol egy 14 napos edzőtábor van tervben január 24. és február 6. között.

Itt további hat tesztmeccs van kilátásban, de eddig „csak” egynek van leszögezve a pontos dátuma. Ez alapján az FK Csíkszereda a szerb élvonalban szereplő Bácska Topolya csapatával mérkőzik meg január 27-én.

A labdarúgó másodosztály alapszakaszának küzdelmeiből még hat forduló van hátra. A csíkiak a nyolcadik helyen állnak 22 egységgel. Az alapszakasz végén az első hat jut a felsőházba és játszanak a feljutásért, míg a többiek két csoportra osztva a kiesés elkerülése ellen lépnek pályára.

A mezőny viszont nagyon szoros: nyolcadik Csíkszereda és a második Viitorul Pandurii között mindössze 4 pont a különbség. Ugyanennyi pontra csak a csíkiaktól a 15. helyen álló Temesvári Ripensia is...

A tavaszi fordulók során az FK sorrendben a Resicabányai VSK-val (hazai), a Temesvári Ripensiával (idegenben), a Bukaresti Rapiddal (idegenben), a Dunarea Calarasival (hazai), a Viitorul Panduriival (idegenben) és a CSM Slatinaval (hazai) játszanak.