Erdély

Az NB I-ben folytatja Dárdai Pál


A bukovinai székely felmenők leszármazottja először vállal munkát a magyar élvonalban.

Elhagyta a német élvonalbeli Hertha labdarúgócsapatát és a MOL Fehérvárban folytatja pályafutását Dárda Pál. A 21 éves csatár a korábbi magyar válogatott, majd szövetségi kapitány Dárdai Pál nagyobbik fia.

Palkó eddig 9 alkalommal lépett pályára a német élvonalban, a Bundesligában, az utóbbi két idényben azonban a negyedik osztályban szereplő tartalékcsapatban kapott csak lehetőséget, ahol 50 bajnokin 14 gólt jegyzett és 9 gólpasszt adott.

Távozása a berlini csapattól már egy ideje terítéken volt, most pedig, saját elmondása szerint, osztrák és holland ajánlatokkal szemben választotta a Mol Fehérvár együttesét. A székesfehérvári klub honlapja megszólaltatta a Hertha-legenda édesapát is, aki elmondta: ő elsősorban Hollandia felé irányította volna fiát, mert szerinte az a bajnokság fekszik neki, de nem szólt bele Palkó döntésébe. „Azt tanácsoltam neki, hogy neki kell lennie a legbüdösebbnek, a leizzadtabbnak minden egyes edzés végén, mert a sikerért keményen meg kell dolgozni”, idézi a bukovinai székelyek leszármazottját a MOL Fehérvár honlapja.

Palkó eddig játszott a német U18-as, U19-es és U20-as válogatottban is. Öccse, Márton az utóbbi hetekben rendre helyet kap a Hertha nagycsapatának meccskeretében, míg legkisebbik testvére, Bence a berlini kék-fehérek utánpótlásában pallérozódik.

A mértékadó transfermarkt.de honlap 625.000 euróra taksálja Dárdai piaci értékét, amivel a Fehérvár keretében a 11. legértékesebb játékosává vált.

fotók: dfb.de/www.molfehervarfc.hu