Erdély

Csíkszeredából erősít a Sepsi OSK


Három és fél év után távozik.

A téli felkészülés már nem az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgócsapatával kezdi meg a spanyol középpályás. És nem ő az egyedüli játékos, aki elhagyja a csíki csapatot.

A 23 éves Eder González Tortella nem tölti ki a nyárig szóló szerződését az FK Csíkszereda csapatánál és az első ligás Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-hoz igazol. Mindezekről a csíkiak hivatalos oldala számolt be megszólaltatva a klubelnököt, illetve a játékost is.

– Edernek nyáron jár le a szerződése és ahogy ilyenkor szokás leültünk vele a hogyan továbbot eldönteni. Ő azt mondta, hogy nagyon sokat volt Csíkszeredában és tovább szeretne lépni az első osztályba. Mivel, a Sepsi OSK-val jó kapcsolatot ápolunk, Diószegi Lászlóval egyeztettünk és elengedtük. Sok sikert kívánunk neki. – fogalmazott Szondy Zoltán a klub elnöke.

Eder az FK Csíkszereda legtöbbet foglalkoztatott idegenlégiósa volt, aki nem kevesebb, mint 95 meccsen – 84 bajnoki és 11 kupameccs – lépett pályára a piros-feketék mezében. Ezen mérkőzéseken összesen 17 gólt szerzett.

Az FK honlapján keresztül a spanyol sportoló elbúcsúzott a klubtól és a szurkolóktól is.

Kedves FK Csíkszereda szurkolók.

Szeretném tudatni veletek, hogy elhagyom a várost és aláírok a Sepsi OSK csapatához. Ők felajánlották a lehetőséget, hogy az első ligában focizhassak és fejlődésem szempontjából, úgy gondolom ez hatalmas lehetőség. Elhagyom a klubot, amely megadta nekem a lehetőséget, hogy profi labdarúgó váljon belőlem és amely a személyes fejlődésemet is segítette. Szeretnék köszönetet mondani minden alkalmazottnak, a vezetőknek, a szakmai stábnak és csapattársaimnak az elmúlt három és fél évért. Ugyanakkor köszönöm a szurkolóknak és a városlakóknak, akik szeretettel befogadtak. Mindig éreztem a szeretetet és a tiszteletet, amiért hálás vagyok. Most elmegyek, de közel leszek és mától egy FK Csíkszereda szurkolóval több van. Egy nagyon egységes csapatot hagyok itt, amely egy remek idény után van és biztos vagyok benne, hogy az első helyekért fog küzdeni. Én minden egyes győzelmet és sikert veletek együtt fogok ünnepelni, ebben biztosak lehettek. Megtisztelő volt ehhez a klubhoz tartozni és csapatkapitány lenni. Köszönöm szépen! Hajrá, Csíkszereda!

Ami az FK Csíkszereda felkészülését illeti már korábban írtunk róla. Ugyanakkor az is eldőlt, hogy az FK két játékosa kölcsönben a harmadosztályú Székelyudvarhelyi FC keretét fogja erősíteni a tavaszi idény folyamán. Simó Csongorról és János Norbertről van szó.

Fotó: fkcsikszereda.ro / Pál Zoltán