Erdély

Kis erdélyi csapat a világ egyik legjelentősebb focimagazinjában…


Hogy mi a különbség az angol Championship és a Liga II között? Nos, ez is…

A labdarúgóvilág egyik legnépszerűbb magazinjaként az angol Four Four Two hasábjain ritkán olvashatunk a román második osztály erdélyi klubjairól. A magyar kiadás 2021 januári száma viszont megtörte a jeget…

A világ labdarúgásának furcsaságait humorral és nem ritkán iróniával tálaló Mindeközben… rovat nem mehetett el szó nélküli azon világraszóló esemény mellett, hogy a lénárdfalvi pálya mellett a tehenek békésen legelésztek, miközben a játékosok a Petrolul ellen vívtak második osztályú bajnokit még október végén.

Az FFT megemlíti, hogy a Comuna Receaként emlegetett csapat 600 fő befogadására alkalmas stadionjának egyik oldala egy egyszerű vaskorlátból áll. Amelyen túl a tehenek jó ízűen legelészhetnek és akár buzdíthatják is a csapatot, ha már a szurkolókat nem engedik be a stadionba a koronavírus miatt. Ezzel szemben az angol második vonalban, a Championshipben például hét stadion befogadóképessége is meghaladja a 30.000 fős, jegyzi meg az FFT cikke.

A Nagybánya melletti Lénárdfalva hatalmas meglepetésre jutott fel a második osztályba az ősszel, történelme során először. Az 1200 lakosú község csapata 4 győzelemmel, három döntetlennel és 7 vereséggel a 18. helyen telel a 21 csapatos bajnokságban.

Érdekesség, hogy a piros-fehérek keretében két légiós is található: az ausztrál-horvát Ante Bakmaz és az csecsen-francia Rasszambek Akmatov egyaránt alapember volt az ősz folyamán.

fotók: digisport.ro