Erdély

Kivitelezőre várnak


Alapjaiban fog megújulni a gyergyószentmiklósi műjégpálya a tervek szerint.

Alapjaiban fog megújulni a gyergyószentmiklósi műjégpálya a tervek szerint, amely munkálataira augusztus 7-ig várják a kivitelezők jelentkezését.

A 42,1 millió lejes beruházást viszont csak jövő év tavaszán kezdenék el, így a Gyergyói Hoki Klub 2019/2020-as bajnoki idényét nem fogja zavarni.

Bő három hét van még hátra a gyergyószentmiklósi műjégpálya felújításáról szóló közbeszerzési kiírás határidejéből, amely munkálatok során az 1977-1982 között épült jégpályát teljes egészében felújítanák.

A felújításhoz szükséges pénzalapot a román kormány biztosítja és a munkálatokat az Országos Beruházási Társaság (CNI) felügyeli majd. A közbeszerzési eljárást, amennyiben lesz jelentkező a kivitelezésre és az esetleges óvásokat követően a nyertes beruházó első feladata a tervek elkészítése lesz. A konkrét munkálatok sorát a csarnok mellett álló – korábbi hűtőház – épület átalakításával kezdődnek, ahol korszerű edző- és rekuperációs központot alakítanak ki.

Ezt követően a csarnok lebontására kerül sor és elkezdődnek az átalakítási munkálatok, amely során kicserélik a tetőzetet, bővítik a lelátót – 2128 néző befogadására –, új öltözők, kiszolgálóegységek létesülnek, továbbá hőszigetelés és teljes villanyhálózat csere is lesz az egyéb fejlesztések mellett.

Mindez a Gyergyói HK jégkorongcsapatának 2019/2020-as idényére való felkészülését nem zavarja. A pályát érintő munkálatok csak jövő tavasszal rajtolnának és a tervek szerint 29 hónapot venne fel a kivitelezési időszak. Ezen periódust kell majd a GYHK „albérletben” eltöltse. Mindezt a közbeszerzési eljárás nagyban behatárolja majd.