Erdély

Megtanulta a leckét a GYHK


Ezúttal nyertek Káposztásmegyeren.

A tavalyi idényben sem ment a Gyergyói HK jégkorongcsapatának a szekere az Opten Vasas HC ellen és az idei szezon első egymás elleni meccsén, még októberben is 4–2-es vereséget szenvedtek.

Mindezt annak ellenére, hogy a keret minőségben a gyergyói csapat felé billen el. A jégen is bizonyítani kellett. És ezt ezúttal sikerült is.

A hazaiak a találkozó feléig jól tartották magukat, ekkor viszont előbb a Vasas emberelőnye alatt St. Amant szerezte meg a vezetést a székely együttesnek, majd a szünet előtt Basaraba is betalált. A záró harmadban a Vasasnak is akadtak nagy helyzetei, de Cooke remekelt. A GYHK végül azt 55. percben Troncinsky fórban szerzett góljával zárta le a meccset.

A Vasas hétfőn a Csíkszeredát látja vendégül, a Gyergyó pedig a Titánokkal játszik egy nappal később.

Opten Vasas HC – Gyergyói HK 0–3 (0–0, 0–2, 0–1)
Gólszerzők:
St. Amant (34.), Basaraba (39.), Troncinsky (55.).

Mestermérleg
Ladányi Balázs, vezetőedző, Opten Vasas: – Úgy érzem, hogy egy teljesen más csapat volt a jégen ma pirosban, mint két nappal ezelőtt. Megvolt a tűz, megvolt az elán a fiúkban. Nem sikerült annyira tökéletes meccset játszanunk, hogy legyen esélyünk a végén visszajönni. Azaz nem sikerült hiba nélkül lehozni a meccset, a hibákat pedig kihasználta az ellenfél, és mivel nekünk nem sikerült gólt szerezni, nem marad más, mint gratulálni a Gyergyónak.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyó: – Egy nagyon jól dolgozó, keményen harcoló csapattal találkoztunk. Októberben itt meg is fáztunk, tudtuk, hogy nagyon sokat kell tennünk azért, hogy ma innen három ponttal menjünk a szállodába. Nagyon fontos volt, hogy hogyan kezdünk, és erősek voltunk a koronggal, fegyelmezettek voltunk, keveset adtunk az ellenfélnek. A második harmadban már hatékonnyá is tudtunk tenni a játékunkat, és itt már tudtunk javítani a saját harmadunkból való kiindulásainkon, gyorsabbá tudtuk tenni az újraszerveződéseket a saját kéken, hogy minél többet legyünk az offenzív zónánkban. Ebből a harmadik harmadban eredményesek is tudtunk lenni, előnyből is betaláltunk. A legnagyobb öröm, hogy nullán tudtunk tartani egy ellenfelet, ez mindig nagyon nagy fegyvertény. Büszke vagyok a fiúkra, nagyon keményen dolgoztak, és nagyon fontos három pontot szereztünk ma délután.

Fotó: ersteliga.hu