Erdély

Hazai győzelmek


Megnyert meccset engedett ki a kezéből az Újpest.

A DEAC hátrányból felállva, szétlövésben nyerte az újpestiek ellen a jégkorong Erste Ligában. Az FTC kiütötte a Dunaújvárost.

Debreceni DEAC – Újpest 3–2 (0–0, 0–2, 2–0, 0–0, 1–0) – szétlövés után

Jó iramban zajlott a meccs, az elején a debreceniek voltak aktívabbak, aztán az UTE percei következtek. A vendégek kétszer is fórba kerültek, de ebből nem született gól.

A harmadik kiállításból viszont már igen: a 26. percben Szabad egy kipattanót lőtt be. Az újpestiek maradtak fölényben, és végül a harmad hajrájában szintén emberelőnyben növelték a különbséget Bodó révén. A korong a vasról pattant be. Az eddig totális fölényben játszó Újpest lendülete érthetetlen módon megtört...

A DEAC viszont jobban bírta erővel az utolsó harmadot. Az új igazolás, Pisarik góllal mutatkozott be, aztán egy gyors akció végén Kiss Patrik nagyszerű átadását Filbrandt lőtte be közelről. A hajrában mindkét csapatnak akadtak még helyzetei, de Hetényi és Duschek is a helyén volt. A ráadás is a kapusokról szólt, mindketten jól védtek. A szétlövésben a hazaiak lőtték jobban a büntetőket, Hári és Dalecky is betalált, míg újpesti részről senki sem szerzett gólt, így a két pont Debrecenben maradt.

A DEAC pénteken a Titánokkal játszik, míg az UTE csütörtökön folytatja, a Gyergyó lesz az ellenfél.

Ferencváros-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 8–1 (3–0, 1–0, 4–1)

A hazaiaknál az eltiltott Pavuk helyett Galántai játszott. Az FTC nagy fölényben volt az első harmadban, a DAB nem tudta azt hozni, mint kedden, a két együttes legutóbbi meccsén. Tóth Adrián kezdte a gólgyártást Németh remek passzából, majd Versteeg is betalált, miután okosan megkerülte a kaput. A 17. percben Tóth Richárd szép csel után növelte a különbséget. A Fradi kettős fórban is volt, végül már a második harmadra áthúzódó kiállítás végén Karmeniemi távoli bombájával szerezte a negyediket. Ebben a felvonásban bátrabban játszottak a vendégek, gyors akciókkal veszélyeztettek, de Arany eszén nem lehetett túljárni.

A DAB végül büntetőből tudott szépíteni, Boros szabálytalansága után Turcotte szerzett gólt. Az esetleg felzárkózást azonban gyorsan lezárta az FTC. Hodgman szerzett két gólt, majd a hajrában Tóth Adrián és Richárd is lőtt még egyet-egyet, így a társbajnok fölényesen nyert.

A zöld-fehérek vezetik a tabellát, sorozatban negyedszer nyertek, és legközelebb szombaton játszanak, akkor a Brassó ellen rangadó következik. Az Acélbikák szerdán a Sportklubbal találkoznak.

Fotó: ersteliga.hu