Erdély

Miskolcon marad a csíki kapus


Bizonytalan jövő Finnországban.

A mostani szezon végéig a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatánál marad kölcsönben Adorján Attila, két szintén kölcsönben szerepelt légiós viszont távozik.

A klub a honlapján hétfőn arra emlékeztetett, hogy a csíkszeredai születésű magyar válogatott kapus a finn Kiekko-Pojat együttesénél kezdte az idényt, és a helyi bajnokság bizonytalan helyzete miatt érkezett Diósgyőrbe december közepén. A legfrissebb fejlemények szerint a szezont a DVTK-nál fejezi majd be, mivel a napokban a finnországi korlátozásokat meghosszabbították.

A Kiekko-Pojat a döntés miatt anyagilag nehéz helyzetbe került, a klub ezért ideiglenesen felbontotta a játékosok megállapodását.

A szlovák jégkorongligában szereplő DVTK együttesétől az amerikai védő, Alec Rauhauser és a lett csatár, Haralds Egle távozik. Előbbi november eleje óta erősítette a gárdát, és 22 mérkőzésen négy gólt szerzett, illetve hét gólpasszt adott. Utóbbi 18 meccsen lépett jégre a miskolciaknál, és azokon hat gólt és 11 gólpasszt hozott össze. Mindkét játékos a tengerentúli AHL ligában folytatja karrierjét.

Fotó: dvtk.eu