Erdély

Jó rajt és győzelmek


A Brassó a MAC HKB elleni rangadót nyerte meg, míg a Csíkszereda a Vasast győzte le.

A Tüskecsarnokban rangadót rendeztek, ahol a MAC HKB Újbuda a két hosszabbításos vereségből érkező Brassói Coronát fogadta, míg Káposztásmegyeren az idei szezonra meccsről-meccsre jobban játszó Vasas a Csíkszeredai Sportklubot látta vendégül a jégkorong Erste Liga hétfői játéknapján.

MAC HKB Újbuda – Brassói Corona 1–2 (1–2, 0–0, 0–0)
Gólszerzők:
Nagy K. (17.), illetve Valchar (8.), Tranca (10.).

Jobban kezdte a meccset a Brassó, tíz perc alatt két góllal elhúzott a Tüskecsarnokban. Valchar használta ki az első emberelőnyt, majd Tranca duplázta meg a különbséget szép cselek után fonákkal. Rákapcsoltak a hazaiak is, és a 17. percben Nagy Krisztián jól ért bele a kapu előtt Csollák lövésébe, a Svédországból hazatérő Kozma is gólpasszt jegyzett.

A második harmad már kiegyenlített játékot hozott, és mindkét kapus hibátlanul védett. A MAC HKB két fórt hagyott kihasználatlanul. A fővárosiak az utolsó felvonást megnyomták, alaposan megdolgoztatták Polcot, de az egyenlítés nem jött össze, a kapuslehozatallal sem.

A két együttes kedden szintén megmérkőzik egymással.

Opten Vasas HC – Csíkszeredai Sportklub 2–4 (0–1, 2–3, 0–0)
Gólszerzők:
Ozols (35.), Schmál (39.), illetve Yellow Horn (14., 22.), Rokaly N. (31.), Salló (37.).

A hazaiaknál újra játszhatott Vesutkin, míg a Csíkszeredában László Arnold védett, visszatért Loginov, Yellow Horn és Sándor Zoltán, míg Gecse Olivér és Tousignant pihent.

Az első percek után fokozatosan átvette az irányítást a Sportklub, és végül a 14. percben Yellow Horn szerezte meg az első gólt. A második harmad elején is a kanadai légiós volt eredményes, majd a meccs derekán Rokaly Norbert is betalált. A Vasas Ozols bombagóljával szépített, aztán Salló találatára Schmál válaszolt az eseménydús hajrában.

Az utolsó harmadban próbálkozott a Vasas a közelebb zárkózással, de nem járt sikerrel, a Csíkszereda megőrizte előnyét.

Az erdélyiek szerdán Dunaújvárosba utaznak, míg a Vasas a Brassó ellen folytatja.

Fotó: ersteliga.hu