Erdély

Négy helyet lépett előre Gyenes


Saghmeister is araszol az összesített táblázaton.

Mesés szépségű tengerparttal, űrbéli kanyonokkal és rendkívül veszélyes kövekkel tarkított 465 kilométernyi mért és 114 kilométer összekötő szakaszt hagyott a háta mögött Gyenes Emánuel és a 43. Dakar-rali mezőnye kedden. A Neom üdülőváros körül kialakított hurok alakú pályán „könnyen lehetett volna sérüléseket szenvedni”, írta célba érését követően a lábtöréséből épphogy felépülő szatmári motoros.

Gyenest viszont a jelek szerint nem foglalkoztatta és főleg nem hátráltatta a veszély, ugyanis 5 óra 50 perces idejével a 25. helyen ért a táborba, amivel az összesített táblázaton négy pozíciót előrelépve immár a 26. helyen várja az utolsó három versenynapot.
Malle Moto kategóriában immár sokadig alkalommal ért elsőként a táborba, az összesített táblázaton pedig negyed órát törlesztve közel háromnegyed óra hátrányból követi a második helyről a litván Arunas Gelazninkast.

A vajdasági Saghmeister Gábor is jó napot tudhat maga mögött, hiszen összesítettben öt helyet előrelépve immár a 65. helyen áll, köszönhetően annak, hogy kedden 67-ként ért be Neomba. Magyarország egyedüli képviselői, a Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter kamionos trió 18. volt kedden, összesítettben pedig a 20. helyen állnak.

Szerdán újabb 583 kilométer vár a mezőnyre, Neom és Alula között 342 kilométer lesz mért szakasz.

fotó: www.facebook.com/ManiGyenes