Erdély

Meglepetés: Kikapott a GYHK


Nem az erdélyi csapatok napja volt.

A Brassó Corona a MAC HKB Újbuda vendége volt, míg a Gyergyói HK a Titánok győri otthonába látogatott.

MAC HKB Újbuda – Brassói Corona 4–3 (1–1, 2–2, 1–0)
Gólszerzők:
Terbócs (7., 59.), Kreisz (22.), Orban (31.), illetve Tranca (19.), Dame-Malka (31.), Klempa (36.).

A hétfői meccshez képest a vendégek változtattak, Polc helyett Tőke védett. A MAC HKB kezdett jobban, és a 7. percben Terbócs nagy góljával előnybe került. A Brassó is lassan felvette a meccsritmust, majd kezdeményezőbbé vált, és ebből meg is született az egyenlítő gól: Tranca ért bele a kapu előtt Wilson passzába.

A második felvonás elejét is megnyomták a hazaiak, Schlekmann a kapuvasat találta el, majd egy gyors akciót Terbócs és Kreisz vitt végig, utóbbi lőtte a gólt. A Corona ismét ráerősített, Bálizs bravúrjai kellettek, hogy ne változzon az állás. Sőt, az újbudaiak növelték előnyüket: Garát távoli lövésébe Orbán piszkált bele. Fél perc múlva azonban válaszolt a Brassó, Dame-Malka éles szögből a hosszú felsőbe bombázott. A vendégek nagy nyomást helyezettek a kapura, és végül egy támadóharmadban szerzett korong után Valchar passzából Klempa egyenlített.

A Brassó az utolsó harmadban is többet próbálkozott, de a MAC HKB kapusa jól védett. Akadtak lehetőségeik a hazaiaknak is. Az utolsó tíz percben kétszer is fórba került a Corona, de Pozsgaiék tartották magukat. Sőt, másfél perccel a vége előtt ismét vezetéshez jutott a fővárosi gárda: Terbócs éles szögből leadott lövése egy védő korcsolyáján megpattant, és Tőkét is érintve kötött ki a kapuban. A vendégek le is hozták kapusukat, és Klempa révén volt is helyzetük az egyenlítéshez, de nem tudtak ezzel élni.

A MAC HKB így visszavágott a hétfői vereségért, és közelebb zárkózott a DEAC-hoz. Az újbudaiakra pénteken is rangadó vár, akkor a Csíkszereda érkezik a Tüskecsarnokba. A Brassónak ez volt az első rendes játékidős veresége a szezonban, a 17. meccsen. Csütörtökön az Opten Vasas ellen folytatják túrájukat.

Titánok – Gyergyói HK 3–2 (0–0, 2–1, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után
Gólszerzők:
Madácsi (37.), Balogh (38.), Császár (63.), illetve Koskiranta (27., 60.).

A Titánok kapuját ezúttal Gyenes védte, és ismét játszott Kovács Alex. A vendégeknél Cooke helyett Ruczuj kezdett, és Bobcek is bekerült. Az első harmad sok kiállítást hozott, a hazaiak kettős fórban is támadhattak, de gól nem született. A második harmadban a Gyergyó ki tudott használni egy fórt, Koskiranta talált be. A Titánok nagyobb fokozatra kapcsoltak, és két gyors góllal fordítottak: előbb egy késleltetett kiállítás során Madácsi, majd Balogh volt eredményes.

A harmadik játékrészben a GYHK játszott fölényben, de a nyomást sokáig jól bírta a hazai együttes, sőt, kapuvasat is lőttek a fiatalok. A harjára élénkült meg igazán a meccs: páros kiállítás, majd gyergyó kapuslehozatal következett, 52 másodperccel a vége előtt pedig Koskiranta egyenlített.

Jöhetett a ráadás, ahogy a két csapat korábbi meccsein. A GYHK viszont Koskiranta nélkül játszott, 10 perces fegyelmit kapott a finn csatár. Volt helyzet mindkét oldalon, végül Császár döntötte el a meccset, a Titánoké lett a plusz pont.

A Gyergyó Újpesten javíthat csütörtökön, a Titánokra pedig debreceni út vár pénteken.

Fotó: ersteliga.hu