Erdély

Merész álmok Csíkszeredában


A bajnoki címvédő Csíkszeredai Imperial Wet újabb álomszerű célt tűzött ki maga elé.

Ugyan még messze van a bajnoki rajt kezdete a román teremlabdarúgó-bajnokságban a bajnoki címvédő Csíkszeredai Imperial Wet újabb álomszerű célt tűzött ki maga elé: Bajnokok Ligája Final-Fourba kerülnének.

Egy évvel ezelőtt, a felkészülés kezdete előtt, a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapatának támogatója Görbe Walter kijelentette, hogy bajnoki címet szeretne ünnepelni a 2018/2019-es idény végén.

A csíki csapat végül teljesítette a célkitűzést és a bajnoki döntőben 3–1-es összesítéssel győzte le a Galaci United együttesét elhódítva a bajnoki trófeát és egyben jogot szerezve a sportág Bajnokok Ligájában való részvételre.

A csíki csapat vezetősége a nyáron komoly erősítésekbe kezdett. Sorra jelentette be a jobbnál jobb játékosokat, akik a 2019/2020-as idényben Csíkszeredában fogják rúgni a bőrt. Elsőként két román válogatott sportoló érkezett a brassói Adrian Pânzaru, illetve a honosított Sávio Valadares személyében. Őket követte a szerb válogatott Marko Prsic, illetve a brazil Bruno Gomes. Hab a tortán a székelyudvarhelyi Hadnagy István volt. Utóbbi alapembere volt az FK Székelyudvarhelynek, továbbá 22 esztendős kora ellenére, már a magyar válogatottban is számítanak rá.

Utóbbinak a leigazolása minőséginek mondható, hiszen a Román Labdarúgó Szövetség új szabályzása szerint a román bajnokságban egy U23-as játékos kötelező módon végig a pályán kell legyen. További fontos módosítása a soron következő bajnoki kiírásnak, hogy a bírói lapon mindössze öt légiós szerepelhet, az eddigi hat helyett.

A Bajnokok Ligája küzdelmei ezen szabályok értelemszerűen nem érvényesek. A sorozat sorsolásakor az is kiderült, hogy a csíki alakulat Görögországban fog játszani a selejtező torna C csoportjában a házigazda AEK Futsal Club, a svájci Futsal Minerva, illetve az ír Blue Magic Dublin társaságában. A kvartettből pedig csak az első helyezett lép tovább. Ez esetben a csíkiak Csehországba utaznak, ahol a Sparta Prága, a lengyel Record Bielsko-Biala, illetve az F selejtezőcsoport győztese lenne az ellenfele.

"Annyi biztos jelen állás szerint, hogy Görögországban játszunk, további részletes program még nem készült. Az ellenfelekről még sokat nem tudunk, de addig még sok idő van és a szakmai stáb majd feltérképezi őket. Egy évvel ezelőtt azt mondtam, hogy bajnoki címet szeretnénk nyerni. Akkor mindenki egy jó viccnek gondolta ezt. Ezúttal meg azt mondom, hogy szeretnénk a sorozat négyes döntőjébe kerülni és mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön. Büszkeséggel tölt el, hogy Csíkszeredát képviselhetjük a sportág legfontosabb sorozatában", fogalmazott Görbe Walter.

A sikerre pedig garancia lehet az új vezetőedző személye: Sito Rivera. A teremlabdarúgásban otthonosabban mozgóknak nem ismeretlen a neve, hiszen remek sikereket könyvelhetett el. A Luparense csapatát Final Fourig vezette. Ám volt tréner Déván, Marosvásárhelyen vagy épp a román válogatottnál. A magyarországi futsal közeg sem ismeretlen számára, hiszen négy éven át volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya és vezetése alatt sikerült a legnagyobb sikereket elérni. Legutóbb Párizsban tevékenykedett.

A Csíkszeredai Imperial Wet első tétmeccsére augusztus 15-én kerül sor a román Szuperkupa döntőben, ahol ellenfele a Románia-kupa győztes Dunărea Călărași lesz. A helyszín és az időpont egyelőre ismeretlen.