Erdély

Egyre kevesebb pénz jut a sportra


A sportminisztérium kaphatja a legkevesebb pénzt az idén.

A román sportnak évről évre egyre kevesebb pénzből kell boldogulnia! A pénzügyminisztérium honlapjára felkerült a 2021-es esztendő költségvetés-tervezete, amelyből kiderült: 1. a sportminisztérium büdzséje kisebb, mint a tavalyi évben volt és 2. a sportminisztérium kapja a legkevesebb pénzt valamennyi tárca közül!

A tervezet szerint az idei esztendőben 543 millió lejből gazdálkodhat az ifjúsági és sportminisztérium, szemben a tavalyi 570.507.000 lejjel. Ehhez képest a 2019-es 658.046.000 millió lej maga volt a Kánaán. Mindezt úgy, hogy az idei olimpiai év…

„Ahhoz, hogy nagyobb költségvetést kérjünk, előbb meg kell mutatnunk, hogy tudjuk, mit kell kezdenünk a pénzzel”, idézi Novák Eduárd sportminisztert a Gazeta Sporturilor. „Az év végén majd bebizonyítjuk konkrét adatokkal, hogy a sport több figyelmet érdemel a jövőben”, tette hozzá a tárcavezető.

Arról a tecnikai jellegű problémáról már nem is beszélve, hogy eltelik az én első negyede, mire a szövetségek megtudják, pontosan meddig is nyújtózkodjanak.

fotó: www.digisport.ro