Erdély

Kőkemény csata és csíki pontszerzés


Növelte előnyét a csíki csapat.

A teremlabdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszás első tornájának második fordulóját az FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo meccs nyitotta.

A dévaiak hamar vezetéshez jutottak és ez a gyors gól meg is nyugtatta őket. Jakab Zoltán tanítványai ezt ki is használták és egyre jobban kezdtek játszani, ám gólt mégis a dévaiak szerezte miután Hadnagy lövésébe Balázsi rosszul ért bele. Az FK nem adta fel és 20 másodpercen belül sikerült szépíteni.
A fordulást követően is remekül játszottak az udvarhelyi fiatalok. A helyzetek viszont nem akartak bemenni. A 35. percben viszont összejött az egyenlítés: Balázsi egalizált. A Hunyad megyeiek ekkor áttértek a vészkapus taktikára, amely végül sikerre vezette őket. Szőcs talált be a hálóba beállítva a végeredményt.

A nap rangadóját a Galaci United és a Csíkszeredai Imperial Wet játszotta.

Mindkét alakulat keményen lépett fel, gyorsan gyűltek a szabálytalanságok is. Igaz ebből a hazaiak gyűjtöttek be többet. Az első 10 perc kóstolgatásait követően a 13. percben Uhellinton szerzett vezetést a csíki csapatnak, majd alig 2 perc múlva a galaciaknál kigyűltek a szabálytalanságok. A büntetőlövést az ex-galaci Lascu vállalta magára. Hibátlanul, óriási vinklit lőve 2–0-ra módosította az állást. A vendéglátók nem hagytak alább a szabálytalanságokkal és ez újabb büntetőt eredményezett. Újfent Lascu állt a labda mögé, de ezúttal a felső lécet találta el. Ennyi kellett. A United áttért a vészkapus taktikára, amely hamar eredményre vezetett és Tacot hozta fel csapatát mínusz egyre.

A szünetet követően az előnyből gyorsan hátrányba került az Imperial. Előbb egyenlítettek Araujo révén, majd Lascu kiállítását kihasználva újfent Araujo volt eredményes. Kemény csata bontakozott ki a pályán. A kapuk kevésbé forogtak veszélyben, egymás hibáira vártak a csapatok. Előbb Covaci egyenlített, majd alig másfél perc múlva a csíkiak megingását Craciun használta ki egy kontra végén.

Cosmin Gherman szinte azonnal vészkapus taktikával válaszolt. Két óriási helyzet is kimaradt a galaci kapu, de a harmadik már célt ért. Uhellinton a kapu torkából passzolt a hálóba. Egyenlő volt újfent. Négy perc volt vissza ekkor. A felek viszont a biztonságos játékra törekedtek. A hajrában viszont a szerencse az Imperiallal volt. A hazaiak lehozták kapusukat és egy távoli bombát Cardeinek kellett felső lécre tolnia óriási bravúrral. Ez volt a végszó.

A csíki csapat előnye két pont a második helyezett Déva előtt, míg a Galac visszacsúszott a harmadik helyre két fordulót követően.

Felsőházi rájátszás, 2. forduló
FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo 2–3 (1–2)
Gólszerzők:
Kedei (15.), Balázsi (35.), illetve Ossorio (2.), Balázsi (14., öngól), Szőcs (37.).

Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet 4–4 (1–2)
Gólszerzők:
Tacot (19.), Araujo (21., 22.), Craciun (31.), illetve Uhellinton (13., 36.), Lascu (14.), Covaci (30.).

A felsőház állása: 1. Csíkszeredai Imperial Wet 7 pont, 2. Dévai Autobergamo 5, 3. Galaci United 4, 4. FK Székelyudvarhely 0.

A hétfői műsor
Galaci United – FK Székelyudvarhely (13.30)
Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo (16.00).

Fotó: Sorin Pana / Sportul Ilustrat – facebook