Erdély

Bölöniék nyerték a szuperrangadót! Videóval


Több mint három év és nyolc bajnoki után sikerült legyőzni a nagy riválist.

A Bölöni László vezette Panathinaikosz labdarúgó-csapata visszavágott az őszi vereségért és vasárnap este 2-1-re legyőzte a görög pontvadászat legnagyobb rangadóján az Olimpiakosz együttesét.

A találkozó hőse egy olyan játékos volt, akit a kolozsvári szurkolók is jól ismerhetnek: a 6. percben Mauricio gólját előkészítő, majd a 72. percben maga is betaláló szenegáli Younousse Sankaré ugyanis az ősszel még a CSZKA Szófia színeiben a CFR ellen játszott az Európa Liga csoportkörében. A több ordító ziccert is elpuskázó pireusziak nem mindennapi szépítő találatát Jusszef EL-Arabi szerezte a 82. percben.

A Panathinaikoszt a szezon közben átvevő Bölöni irányításával az athéni zöld-fehérek igazi csúcsformában vannak: immár kilenc bajnoki óta veretlenek, ebből hetet ráadásul meg is nyertek. Az Olimpiakoszt 8 bajnoki után tudták ismét megverni, legutóbb ez 2017 októberében sikerült a Pao becenevű gárdának. Ezzel nem csak visszavágtak a novemberi 1-0-ás vereségért, de egyben a szezonbeli első vereségét mérték a nagy riválisra.

Remek sorozatával a Panathinaikosz megérkezett a dobogóra! Az Olimpiakosz mögött ugyan továbbra is tetemes, 16 pontnyi a hátránya, de a második helyezett Arisz Szaloniki mögött viszont már csak két egységgel van elmaradva. Igaz, az AEK Athén és PAOK Szaloniki egyaránt egy ponttal van lemaradva az erdélyi szakember csapatától, ennél is fontosabb azonban, hogy négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a Pana részvétele szinte biztos a felsőházi rájátszásban, hiszen 14 pontnyi előnye van 7. Voloszhoz képest.

fotók: www.facebook.com/paofcgr