Erdély

Harc a negyedik helyért


És a pályaelőnyért!

Az élmezőny csapatai, vagyis a MAC HKB és a DEAC győzött a jégkorong Erste Liga keddi játéknapján. Így továbbra is nyílt a negyedik folyó harc – amely egyben az utolsó olyan hely, amely pályaelőnyt biztosít a rájátszásra –, valamint a Vasas és a Titánok közötti versenyfutás is.

Titánok – MAC HKB Újbuda 2–3 (0–2, 2–1, 0–0)

A Titánok együttesébe bekerült Madácsi, a vendégeknél bemutatkozott a szezonban a Svédországból hazatérő Pápa Márton, mellette Tornyai és Bugár is ott volt a meccskeretben.

Alaposan bekezdtek a csapatok, és a MAC HKB került előnybe az ötödik percben Sofron révén. Nem csökkent az iram, sőt, és egy kihasználatlan fór növelte a vezetést a budapesti gárda: Macaulay távoli lökete pont annyira változtatott irányt Molnár Bálint ütőjén, hogy Szeles ne tudjon védeni. A Titánok rákapcsoltak, de Bálizs védett mindent.

A második felvonásban már jöttek a hazai gólok, és öt percen belül egyenlített a csapat. Előbb Reiter távolról szerzett gólt, aztán Császár volt eredményes. A büntetések is megsokakodtak, a Titánoknál négy a három elleni játék, majd MAC HKB-s kettős fór következett, és utóbbit ki is használta Schlekmann a 32. percben. A harmad végén megnyomták a hazaiak, de az egyenlítés nem jött össze.

Az utolsó harmadot a vendégek kezdték lendületesebben, el akarták dönteni a három pont sorsát, de Szeles jól védett. Aztán a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, és a hajrában mindent megtettek a gólért, de csak a legvégén tudták lehozni a kapust, és szerencséjük sem v olt, az utolsó lövésük a kapuvasról pattant ki.

Debreceni DEAC – Opten Vasas HC 6–2 (1–1, 2–0, 3–1)

A hazaiak kezdtek aktívabban, de a Vasas ellentámadásaiban is benne volt a veszély. A hetedik percben Novotny talált be, egy középre tett korongot ütött a hálóba. Másfél perc múlva egyenlítettek a vendégek, a DVTK Jegesmedvéktől kölcsönvett Mattyasovszky szerezte meg első erste ligás gólját. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapusnak sokat kellett védenie.

A második harmad elején újra megszerezte a vezetést a DEAC Izacky pontos távoli lövésével, majd, a cseh csatár 11 perccel később megduplázta saját góljainak számát és az előnyt is, ezúttal közelről bevágva egy palánkról elé pattanó korongot. Ebben a felvonásban a Vasas keveset veszélyeztetett.

Az utolsó játékrészre aztán fokozta a tempót a budapesti csapat, de a DEAC kihasznált egy fórt, Turcotte a 45. percben betalált. Ezt követően a Vasas került emberelőnybe, ám ebből is a hazaiak jöttek ki jól, Dalecky növelte a különbséget. Kiss Patrik gólja végképp eldöntötte a meccset, erre Vesutkin még azért válaszolni tudott.

A DEAC továbbra is negyedik, és nagy harcban van a MAC HKB-val. A Vasas őrzi a nyolcadik helyet.

Fotó: ersteliga.hu