Erdély

Sepsi OSK: Zsinórban az ötödik


Pótolták az elmaradt meccset.

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t sújtó koronavírus fertőzés miatt elmaradt a háromszékiek FC Arges elleni összecsapása. A találkozót sikerült pótolni.

A két, hosszú idő óta, veretlen csapat csatáját a vendéglátók kezdték jobban és máris az első percekben megdolgoztatták Niczulyt. Az OSK védelme viszont lassan-lassan rendeződött, majd az első valamire való akciót góllal fejeztek be a háromszékiek.

Az FK Csíkszeredából a piros-fehérekhez igazoló Eder egy szögletet élesen csavart a kapu előterébe, amelyre ugyan Greab odaért, de a kipattanót Bouhenna értékesítette. A gól megnyugtatta az OSK-t, átadta a kezdeményezést a hazaiaknak, de jól záró védelem mögé kerülne lehetetlen volt.

A második felvonást is aktívabban kezdte a hazai csapat. Niczuly újabb védéseire volt szükség, de az 59. percben ő is tehetetlen volt Dumitru lövésénél. És hogy nem fordult meg az eredmény az újfent Niczulynak volt köszönhető, aki nagyot mentett a csereként beálló Maes előtt.

A Sepsi játéka igencsak döcögött, akadozott. Nem sikerült támadásokat vezetni, miközben a középpályán sikerült jól szűrni. A hajrában megvolt a lehetőség a győztes találatra is, de végül Csiszér ívelését Safranko fölé fejelte.

A Sepsi OSK zsinórban az ötödik meccsén ér el döntetlent. Az újabb egy ponttal visszaelőzték a FC Botosanit, de egyenlő pontszámmal – 36-36 – rendelkeznek. A hatodik helyen a Cliniceni van 34 egységgel, míg őket követi a hetedik helyen az UTA és a Chindia 29-29 ponttal.

A 24. fordulóban a Sepsi OSK közvetlen riválist fogad, méghozzá az Academica Clinicenit. Esély arra, hogy lerázzák egy picit a szezon egyik meglepetéscsapatát.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 21. forduló (pótlás)
FC Argeș Pitești – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–1 (0–1)
Gólszerzők:
Dumitru (59.), illetve Bouhenna (23.).
Sepsi OSK: Niczuly – Csiszér, Bouhenna, Mitrea, Ștefănescu – Deligiannidisz (Golofca, 74.), Ninaj, Vașvari (Purece, 36.), Gonzalez (Achahbar, 60.), Fülöp L. (Aganovic, 46.) – Safranko.