Erdély

Zöld asztalnál kaptak pontokat


Eldőlt az első három helyezett kiléte.

A Magyar Jégkorong Szövetség Versenyirodája döntött a Dunaújvárosi Acélbikák koronavírus-fertőzés miatt elmaradó mérkőzéseinek ügyében. A Dunaújvárosi Acélbikák csapata igazolt koronavírus-fertőzöttek, valamint tüneteket produkáló játékosok miatt nem tud a szükséges 13+1 fővel kiállni, így nem utazott el a héten az erdélyi túrájára.

– A versenyiroda úgy határozott, hogy az SC Csíkszereda elleni két találkozó, valamint a Corona Brasov Wolves és a Gyergyói HK elleni egy-egy mérkőzés esetében is az ellenfél kapja a győzelemért járó három pontot 5-0-s gólkülönbséggel. Az Erste Liga alapszakaszát február 26-ig be kell fejezni, így a meccsek pótlására már nincs lehetőség. A pandémiás helyzetre tekintettel a Dunaújvárosi Acélbikák csapatával szemben az eredmény megállapításán túlmenően a Versenyiroda további szankciót nem alkalmaz. A Dunaújváros az Erste Liga tizedik helyén áll, 19 pontot szerzett, és így már több találkozója nem lesz a szezonban. – áll a közleményben.

Ezzel a döntéssel minden bizonnyal eldőlt, hogy az alapszakasz első három helyén a Brassói Corona, a Ferencváros-Telekom és a Csíkszeredai Sportklub végez.

Jelen állás szerint a Brassónak 74, a Sportklubnak 68, míg a Ferencvárosnak 66 pontja van. A negyedik helyen álló Debrecen hátránya a Fradival szemben 6, míg az ötödik MAC-nak 7 pont. Ugyanakkor a DEAC-nak egy, míg a MAC-nak három meccse van még.

Matematikailag a MAC még odaérhet a harmadik helyre. Ehhez viszont a Ferencvárosnak mind a négy erdélyi meccsét veszítenie kell, míg a MAC a hátralevő három meccsét hozni kell.

Az éllovas Brassónak négy meccse van még. Ebből egyszer a Ferencvárossal és három alkalommal a Gyergyói HK-val találkozik.

A Sportklubnak a két Ferencváros elleni rangadója maradt, míg a zöld-fehérek a Brassói és a kék-fehérek mellett letudnak egy összecsapást a Gyergyói HK-val.

Fotó: ersteliga.hu