Erdély

Keményen visszavágott a Ferencváros


Veszélyben a második hely!

A Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom jégkorong Erste Liga csúcsrangadó párharcának első felvonását remek játékkal húzta be a hazai kék-fehér alakulat. Önbizalommal telve várhatta a második meccset.

Amely jól is indult csíki szempontból. Több alkalommal meg is dolgoztatták Nagy Kristófot. Sőt a 4. percben Wishart csilingelő kapuvassal is jelentkezett. De ami utána történt az érthetetlen. Az ötödik percben a csíkiak kapusát, Szamankovot, kétszer is teljesen magára hagyták a társak és fél perc alatt kettővel lépett meg a Fradi. Ezt követően teljes hazai összeomlás következett. Somogyi és Tóth Gergely góljait ugyanis Nagy Gergő, Hajós és Kóger találatai követték. A 14. percben pedig más el is dőlt a rangadó...

A második harmadra jött László Arnold a kapuba, és nem is kapott gólt, de ugyanakkor Taratuhin sérülés miatt már nem tudta folytatni a játékot. A játék kiegyenlítetté vált, az FTC figyelt a védekezésre és inkább kontrázott, a Sportklub próbálkozott, de egyik oldalon sem mentek be a lehetőségek.  A harmad végén Láday ütközött kapusával, akit ápolni kellett, és nem is tudta folytatni a meccset. Visszajött Szamankov a vasak közé.

A Csíkszereda hajtott a szépítésért, de Nagy Kristóf jól védett. Sok volt a kiállítás, ám egyik csapat sem használta ki a lehetőségeket. A hazaiak becsületgólja az 58. percben jött össze, Blackwater egy kipattanót ütött be.

Az FTC alaposan visszavágott az előző napi vereségért, és két pontra csökkentette hátrányát a Szeredával szemben. Az erdélyi csapatnak ez volt az utolsó meccse az alapszakaszban, a Fradi még a Brassóval és a Gyergyóval játszik.

Erste Liga
Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom 1–5 (0–5, 0–0, 1–0)
Gólszerzők:
Blackwater (58.), illetve Somogy (5.), Tóth Gergely (5.), Nagy G. (9.), Hajós (11.), Kóger (14.).

Mestermérleg
Jason Morgan, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Talán azt hittük, könnyebb dolgunk lesz a tegnapi győzelem után. Fizikailag és mentálisan is elfáradtunk egy kicsit, meccsekkel teli, hosszú időszak van mögöttünk. Ilyen a jégkorong: öt percre leblokkolsz és az ellenfél üt öt gólt. Úgy érzem jók voltunk az alapszakaszban, összességében elégedett vagyok, de most pihenőre van szükségünk, hogy fel tudjunk készülni a rájátszás első fordulójára.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „A tegnapi meccs után beszéltünk a srácokkal arról, hogy a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni. A mai napon szerencsére sikerült javítani. A helyzeteinket a találkozó elején belőttük, emberelőnyben is eredményesek voltunk, továbbá kivédekeztünk mindegyik hátrányunkat. A meggyőző első harmadunk után az előnyünk kitartott a végéig.”

Fotó: ersteliga.hu